С панихида за загиналите за свободата на България, тържествени концерти,

...
С панихида за загиналите за свободата на България, тържествени концерти,
Коментари Харесай

Българи в Кипър отбелязват 144 г. от Освобождението

С панихида за починалите за свободата на България, тържествени концерти, открити уроци по родолюбие българската общественост и българските учебни заведения в Кипър празнуват през днешния ден 144-та годишнина от Освобождението на България и националния празник на страната ни, 3 март.

Най-голямото празненство по случай националния ни празник се провежда от Съюза на българите в Кипър пред катедралния храм „ Свети деятел Андрей Първозвани ” покрай Никозия.

То ще стартира с панихида за починалите за свободата на България, която ще бъде отслужена от български и кипърски свещеници.

В последвалия празничен концерт ще вземат участие български актьори, артисти, любителски сформира, вокални групи, ансамбли за национални танци, реализатори от българските учебни заведения „ Никола Вапцаров ” в Никозия и „ Д-р Петър Берон ” в Ларнака.

Специален базар с български артикули и обичайни артикули е квалифициран от доста наши бизнесмени в Кипър.

Днес не престават и отдадените на 3 март празнични тържества на българските учебни заведения на острова, които започнаха в събота. Програмата им включва концерти и рецитали с присъединяване на дребните българчета.

Специален миг в учебните празнувания е „ часът по родолюбие ” с гостуващ от България театър, основан по концепция на платформата „ НЕзабравима България ”.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР