С пълното съзнание, че фейсбук не е най-добрият начин да

...
С пълното съзнание, че фейсбук не е най-добрият начин да
Коментари Харесай

Актриса разкри какво се случва в Народния театър: Крещят и ни влачат за косите, наричат ни ,,бездарни“

С цялостното схващане, че фейсбук не е най-хубавият метод да се оправяме с сходни проблеми, бих желала да споделя нещо персонално.
За 25 години в трупата на Народния Театър НИКОГА, НИКОГА сътрудник не си е разрешавал да крещи от кулисите по сътрудници, които играят на сцената “ТЪПАААЦИИИ ”.
Никога, само че ето, че един от тримата “активисти ”, решени твърдо да унищожат всяка опция за развиване и благополучие на театъра го вършат.
За 25 години НИКОГА, НИКОГА не съм виждала сътрудник да извлича театралната си партньорка за косата, крещейки ѝ зад кулисите, че с бездарници не можел да седи на една сцена. ( ще кажа единствено, че колежката упрекната в “бездарие ” е нещо като естествено събитие и национално благосъстояние, най-малко от моя позиция. От позиция на рецензия и награди, оказава се високо оценена ). Но ето, че един от тримата “ борци за национална правдивост ” е кадърен да го стори.
За 25 години НИКОГА, НИКОГА НЕ видях сътрудник да злослови, заплашва и злепоставя АБСОЛЮТНО БЕЗПРИЧИННО сътрудниците си. Но ето, че въпросните “трима мускетари ” са решени на всичко да потъпчат градени доверие и другарства с лека ръка.
За тях може да се каже следното:
Единият от тях е единственият човек в историята на националния спектакъл, който е бил ЧАСТ ОТ ТРУПАТА на театъра, само че в това време е бил на хонорар. Много дълго време! Прецедент разрешен за богове.
Другият “партизанин ” е единственият човек, който съм виждала ( напомням, че съм от 25 години в театъра и сме сменили през това време 8 директора) да целува ръка на шеф след встъпването му в служба, пред към 50 индивида очевидци. Ръката, която целуна беше на господин Василев.
За третия ще кажа единствено, че обикаляше коридорите и ни споделяше какъв брой “готин ” шеф ще ни пристигна. ( визирайки господин Василев ). Ние не го познавахме. Но очевидно те имаха и тогава мнение по въпроса с това кой е добър и кой не за театъра.
Накратко желая да обобщя:
Нима хора способни на сходна подлост и липса на всичко човешко, имат право на глас по какъв начин да бъде ръководен и от кого Народния Театър.
Нима обществото е способно да не прозира по-големите и страшни ползи, които се целят в сърцето на този спектакъл.
Нима някой може да допусне, че ние ще продължаваме да таим цялата тъга породена от тези хора в сърцата си.
Не.
Когато се премине оттатък всички морални закони, когато се потъпче всичко свято в връзките сред хората, когато психическият тормоз не стопира с месеци, тогава няма по какъв начин да се таи.
Вярвам, че един ден ще се върне нормалността.
И дано не разрешаваме на хора, които са способни да унижават цяла една институция да взимат решения макар разсъдъка и закона, водени от персоналните си демони и ползи.
П.с. Камен Донев е огромен актьор. Но Камен Донев НИКОГА не е бил част от трупата на Народния Театър. Затова дано се спре спекулацията, че Камен Донев напуща Народния. Той е в качеството си на посетител артист в този спектакъл. Което не го прави по-малко надарен.
Благодаря за вниманието.
Нека бъде светлина!
И силата бди над всички ни!
П.П.С. В света сега умират хиляди хора. Едни от апетит. Други поради войни. Трети са убити грубо от психопати.
Глобалното стопляне е реалност.
Над главите ни греят милиони звезди, които са умрели доста преди раждането ни. Има милиарди галактики. В пъти по-големи от нашата глактика.
Имаме окени и морета на личната ни планета, за които не знаем съвсем нищо.
Наистина ли няма по-важни неща, с които да се ангажира обществото ни?!
Нима господин Василев е най-голямата заплаха за българската просвета?
Директор определен законно и спазил всичко дадено в програмата си?!
Откога решаваме, че можем да веем флагове, зад чиито лозунги се крият напълно персонални ползи?!
Моля за малко успокоение и известна доза невзискателност.
Да си толкоз сантиментален по сходни въпроси, без да си осведомен с цялото, е нещо като да забиеш на Рожен 111 метров стълб и това да те прави “голем патреот ”.
Така де.
Да не орем към дъното на Марианската котловина по този начин самоуверено.
Имената на “самураите ” ги икономисвам от човечност и вродена тактичност.
Live long and prosper!
От Facebook профила на актрисата Ана Пападопулу
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР