С пълно единодушие от 124 гласа за присъстващите в пленарната

...
С пълно единодушие от 124 гласа за присъстващите в пленарната
Коментари Харесай

НС прие декларация в подкрепа на Израел

С цялостно единогласие от 124 гласа " за " присъстващите в пленарната зала депутати одобриха декларация в поддръжка на Израел след " жестокото, невиждано и смело терористично нахлуване против почтени жители на 7 октомври ", съобщи БНР.

" В годините Израел показва подчертана въздържаност и издръжливост пред лицето на непрекъснати похищения против суверенитета, териториалната целокупност и своите мирни жители. Поради тази причина отчитаме, че интервенция " Железни мечове " съставлява неминуем и нужен взаимен отговор - акт на отбрана на живота и достолепието на израелците и правото на битие на самата страна в Израел. " - се споделя в декларацията.

Българският парламент насочва апел към интернационалната общественост за взаимност с Израел, заблуждение под отговорност на " Хамас " и всички терористични организации, прекъсване на ракетните офанзиви и отвличанията и неотложно и абсолютно освобождение на похитените цивилни жители.

С цялостно единогласие от 133 гласа " за " Народното събрание одобри и Декларация в поддръжка на евроатлантическия път на Грузия и даването й на статут на страна претендент за участие в Европейски Съюз.

" За България е от първостепенно значение да има постоянни и проспериращи съседи изключително с оглед актуалната влошена среда на сигурност в района на Черно море ", се споделя в претекстовете на вносителите.

В декларацията се осъжда продължаващата противозаконна окупация от Руската федерация на Абхазия и Южна Осетия и се дава безусловна поддръжка за териториалната целокупност на Грузия.

Депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков акцентира:

" Агресията против Грузия от страна на Руската федерация е преди окупацията на Крим и в случай че тогава, не че интернационална реакция нямаше, само че в случай че тя беше задоволително съответна, може би събитията през днешния ден щяха да бъдат разнообразни. Затова би трябвало цялостна поддръжка за грузинския народ към неговото достоверно предпочитание да бъде част от цивилизования свят, част от демократичната общественост, част от Алианса и естествено - от Европа. "
В гласуванията не взе участие „ Възраждане “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР