С пълно единодушие комисията по отбрана одобри на първо четене

...
С пълно единодушие комисията по отбрана одобри на първо четене
Коментари Харесай

Одобриха единодушно увеличението за заплатите на военните

С цялостно единогласие комисията по защита утвърди на първо четене предлагането в Закона за защитата, което ще вдигне военните заплати с 30 % от следващата година. Между двете четения има и нови оферти на Министерството на защитата.

От 1450 лева на 2200 лв. ще скочат заплатите на военните от следващата година, в случай че предлагането мине и на двете четения в пленарната зала. За нарастването ще са нужни 520 млн. лв..

По време на съвещанието стана ясно, че финансовото министерство не поддържа мярката

Единодушното решение на всички парламентарни групи ръководителят на комисията по защита Христо Гаджев разяснява по този начин:

" Всички осъзнават нуждата от сходно решение. Защо то до момента не се е случило? Явно не е било до момента приоритет на предходните управления на Министерството на защитата! ".

Служебният министър на защитата Атанас Запрянов сподели:

" Досега изтъкнахме като причина незадоволително възнаграждение, неналичието на конкурентност на пазара на труда. Сега към този момент имаме този мощен инструмент. Това е огромно обвързване ние да стартираме необятна акция за набиране и попълване на вакантните ни длъжности. Надявам се в зала да има същото единомислещо гласоподаване и поддръжка за нашите въоръжени сили ".

Между двете четения министерството на защитата изиска разновидности за по-високи месечни заплати за цивилни чиновници като IT експертите в армията, летателни експерти, заетите с усвояването на новата техника, написа БНР.

Очаква се точката да влезе тази седмица за разискване в зала.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР