С падането на температурите навън често ни се налага да

...
С падането на температурите навън често ни се налага да
Коментари Харесай

Как да запазим дома си топъл в студените месеци

С рухването на температурите на открито постоянно ни се постанова да поставяме повече старания за запазването на дома си топъл. Понякога, колкото и да ускоряваме отоплението, все имаме възприятието, че стаите не са задоволително затоплени. И това може да се дължи на три чести неточности, които е евентуално и да не сме се замисляли, че позволяваме. Ето кои са те и по какъв начин да можем да ги избегнем.

Мястото на мебелите не е наоколо до радиатора

Разполагането на мебели покрай радиатора може да попречи на успеваемостта на отоплението вкъщи. По този метод мебелите са като един тип преграда, която предотвратява свободната циркулация на топлия въздух из стаята.
 Снимка 648776
Източник: iStock

За да усъвършенстваме топлинния поток, би трябвало да осигурим задоволително пространство сред мебелите и радиаторите. Тогава топлият въздух ще може да циркулира свободно и да затопли цялата стая по-ефективно.

Термостатът би трябвало да е вярно конфигуриран

Неправилно конфигурираните настройки на термостата могат да се окажат неподозираният фактор, който ни пречи да затоплим добре дома си. Оказва се, че много хора позволяват тази неточност. Лесно обаче можем да я избегнем, като проверим и програмираме вярно термостата у дома.
 Снимка 648777
Източник: iStock

Добре е също по този начин да внимаваме за неговото разположение. За да обезпечава точни показания и оптимална успеваемост на отоплението, той би трябвало да е надалеч от директна слънчева светлина и течения.

Добро уплътнение на прозорците

Ако прозорците не са добре уплътнени, не трябва да се изненадваме, че усещаме дома си по-студен. Когато през пролуките прониква мраз извън, е обикновено и вътрешната температура да е по-ниска.
 Снимка 648778
Източник: iStock

Лесно можем да проверим дали у дома имаме този проблем, като допрем ръка до рамките на прозорците. В случай че установим, че има пролуки, можем да помислим за прибавянето на хидроизолация или напълно за подмяната на дограмата, написа Contry Living.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР