С отслабването на силата на коронавируса COVID-19 в Европа някои

...
С отслабването на силата на коронавируса COVID-19 в Европа някои
Коментари Харесай

Играйте с маркирани топки и не се мотайте: новата реалност в тениса

С отслабването на силата на ковид COVID-19 в Европа някои страни позволиха практикуването на безконтактни спортове. Един от тях е тенисът, който към този момент е разрешен и във Англия - една от най-засегнатите страни от вируса. Британската тенис асоциация (LTA) издаде прецизни правила, при които всеки може да посещава кортовете в страната.

" Новата действителност е следната и ние би трябвало да се съобразяваме с нея. Това би трябвало да се съблюдава, с цел да се любуваме на играта ", оповестиха от LTA.

В дългия лист, разпратен до всички клубове, където се играе тенис, попадат няколко точки. Правилата включват на корта да има оптимално двама души, като към този момент се не разрешава да се играе на закрито. Всички пейки към игралното поле би трябвало да бъдат отстранени, а след края тутакси играчите не би трябвало да почистват корта.

" Просто не се мотайте към корта преди и след записания час. Играчите би трябвало да дойдат най-вече 10 минути преди началото, а след края да си тръгнат по най-бързия метод. Това би трябвало да се следи деликатно от работещите в клубовете ", изясняват от LTA.


За да се лимитира времето на престоя, доста клубове оповестиха, че затварят питейните заведения си, а някои ще забранят и достъпа до тоалетните.

Обичайното разчистване на клей кортовете към този момент не е обвързване на играчите. За него би трябвало да бъде зает един човек от клуба.

Друга значима част е потреблението на самостоятелни комплекти топки от всеки състезател.

" Всеки състезател би трябвало да употребява маркирани топки, с които да сервира единствено той. Връщането и повдигането на противниковите топки би трябвало да става без докосването им с ръце. "

Категорично неразрешени са и поздравите след мач. Играчите могат да го създадат само с почукване на ракетите.

Симеон Кичуков, “Дневник”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР