„С откриването на социално предприятие Творилница „Добрини“ към сдружение „Книгини“

...
„С откриването на социално предприятие Творилница „Добрини“ към сдружение „Книгини“
Коментари Харесай

Творилница „Добрини“ отвори врати във врачанското село Челопек /снимки/

„ С откриването на обществено дружество Творилница „ Добрини “ към съдружие „ Книгини “ слагаме едно хубаво начало. Тук ще работят прелестни дами, дружно с които ще създаваме неповторими свещи, сапуни, картини, ще произвеждаме рециклирана хартия. Средствата от закупените артикули ще бъдат ориентирани към възнаграждение на труда им и към всички начинания на сдружението “, съобщи Първолета Николова, ръководител на съдружие „ Книгини “ по време на формалното разкриване на общественото дружество и благодари на кмета на село Челопек Тихомир Тошев за поддръжката през всички тези години.
„ Шеста година съм кмет и за първи път прекъсвам лента на нещо, което основава положително. Грижим се за селото, само че това да създаваш работни места, да твориш в обществено дружество, в което се ангажират хора с някакъв проблем и които са пенсионери в нашето село – това е казус. Благодарим ви, че сте избрали Челопек “, акцентира Тошев и пожела триумф на начинанието.
На събитието участваха дами в неравностойно състояние от селото, които имат предпочитание да работят в общественото дружество. Всяка от тях имаше опцията да се допре до процеса на основаването на ръчно направени сапуни.
Творилница „ Добрини “ се намира в център „ Книгини “ – с. Челопек, ул. „ Никола Марков-Колката “ 1.
За контакти:
Официалното разкриване на център „ Книгини “ във врачанското село Челопек ще се състои на 30 април 2022 година
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР