С откриването на пъстра изложба бе отбелязан Световният ден за

...
С откриването на пъстра изложба бе отбелязан Световният ден за
Коментари Харесай

Деца от Благоевград подкрепиха борбата с опустиняването и засушаването чрез свои творби

С откриването на пъстра галерия бе маркиран Световният ден за битка с опустиняването и засушаването в Благоевград през вчерашния ден.

Във фоайето на общинска администрация са подредени картини, сътворени от деца от школа по изобразяване " Престо “.

Инициативата е проведена от Басейнова дирекция " Западнобеломорски регион “ взаимно с Община Благоевград.

Целта на експозицията е да се насочи вниманието на обществеността към проблемите на околната среда, в резултат на човешката активност, а точно замърсяване на водите, несъразмерна употреба на водоизточниците и световното стопляне.

Изложбата бе открита от Силвия Домозетска, шеф на Дирекция " Култура, спорт, туризъм “ към Община Благоевград и Ралица Кукова, шеф на Дирекция " Контрол “ към Басейнова дирекция  " Западнобеломорски регион “.

" Ние сме благословени да живеем в страна с доста зеленина, вода, само че в действителност има доста огромни територии на планетата, които са застрашени от суша. И в случай че ние не сме съпричастни към световния проблем, тогава заплахата ще пристигна и към нас. Най-лесният метод да вникнем в същността на казуса е посредством изкуството. Благодаря на Басейнова дирекция и художниците от школа " Престо “ за положените старания “, сподели по време на представянето на изложбата Силвия Домозетска.

Ралица Кукова също приветства участниците и гостите и акцентира голямата роля на човечеството за запазване на околната среда.

" Картините са направени от дребните създатели единствено за три дни. Благодаря за тяхната интензивност и по тази причина, че ни разрешават през техните очи да забележим сериозността на проблемите “, сподели Ралица Кукова.

Световният ден за битка с опустиняването и засушаването се отбелязва 1995 година с резолюция 49/115 на Общото заседание на Организация на обединените нации.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР