С открит урок за правото и разделението на властите според

...
С открит урок за правото и разделението на властите според
Коментари Харесай

Проведоха открит урок по право в Немската гимназия в Бургас

С открит урок за правото и разделянето на управляващите съгласно Конституцията на Република България стартира присъединяване на Немска езикова гимназия " Гьоте " в Образователната стратегия, която реализират Окръжен и Районен съд – Бургас.

" Ролята на съда е да взема решение разногласия. Народните ни избраници са законотворците, а ние, като съдии, прилагаме тези закони ", разяснява окръжният арбитър Симеон Михов, преподавател в изнесената правна сказка. Той се базира на член 117 алинея 1 и алинея 2 от главния закон в страната – Конституцията, съгласно който правосъдната власт пази правата и законните ползи на жителите, юридическите лица и страната и при реализиране на своите функционалности съдиите, правосъдните заседатели, прокурорите и следователите се подчиняват единствено на закона. Съдията показа на учениците от 11 " б " клас организацията на съдилищата в България и ролята на инстанционния надзор по правосъдните актове. Той приказва за типовете каузи, които преглежда съда – гражданско-правни разногласия, търговски каузи и наказателни процеси.

Младите хора получиха като подарък книжно издание на Конституцията и просветителни брошури за съдействието на жителите при осъществено закононарушение, обезпечени по програмата от Висшия правосъден съвет.

Предстои арбитър Михов да изнесе открит урок и пред възпитаници от Професионална гимназия по туризъм " Проф. доктор Асен Златаров " в Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР