С остри спорове в пленарната зала на парламента е съпътствано

...
С остри спорове в пленарната зала на парламента е съпътствано
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат споразумението на кабинета с енергетиците

С остри разногласия в пленарната зала на Народното събрание е придружено разискването на съглашението, подписано през вчерашния ден сред държавното управление и ръководещото болшинство, от една страна, и част от синдикалните водачи на протестиращите енергетици. 

От опозицията нарекоха документа " неприличен " и " абсурден " и насочиха обвинявания към ръководещите. 

Според Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия министър председателят Николай Денков е излъгал енергетиците, тъй като на 13 септември м.г. Министерският съвет към този момент е приел Пътната карта за климатична индиферентност, в която е записано, че мощностите на въглищните централи ще бъдат понижени фрапантно: 

  " Тези приказки: 2038 година всички ще работят, 35-та година няма да има затваряне на мощности, де факто е една голяма неистина. Това, което е реализирано сега, няма безусловно никаква решителност за опазване работата на българските миньори. Всичко е ангро, всичко е на парче - само и единствено да се смекчи напрежението ".

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ упрекна една от синдикалните организации, подписала съглашението - КНСБ, че е предала протестиращите.

" В това съглашение има единствено пожелания с хубавия лаф от филмите: " Тати ще ти купи колело, но различен път ". Някой различен път ще им се случи това, което желаеха да им се случи. Нито една от шестте точки, с които пристигнаха, ги няма в това съглашение.

Да не приказваме, че има извънредно занимателни неща по какъв начин им се дава обещание да се водят договаряния, само че не е ясно с какъв резултат ще бъде. Трябва хората да знаят, че милиард и 700 милиона евро ще отидат в обичаните компании на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Политическа партия ".

Радослав Рибарски от ПП-ДБ на собствен ред упрекна опозицията, че се пробва да внесе разделяне в бранша.

" Което е минимум нужно в този миг, в който ние се опитваме да запазим активността на комплекса и да възстановим други браншове в района. Пореден опит за заблуждение и отсрочване на казуса. Това безидейно мърморене и демонстрациите за следващ път задълбочават казуса ".

А Настимир Ананиев от ПП-ДБ добави, че рецензиите се употребяват с политическа цел.

" Цялото това шоу, което гледаме тука, то е обвързвано с актуалната предизборна акция. Всъщност и от Има Такъв Народ, и от " Възраждане ", и от Българска социалистическа партия се пробват да си вършат акцията на гърба на тази естрада, на гърба на страхове на хората. Даже се виждат и провокаторите, които са проведени на срещи, на митинги, всичко останало, отново се вижда ".

Четирима народни представители - двама от Има Такъв Народ, Костадин Костадинов от " Възраждане " и Искрен Митев от ПП-ДБ, получиха наказване забележка поради обиди към премиера Денков и политически съперници. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР