С още една картина на големия художник Владимир Димитров -

...
С още една картина на големия художник Владимир Димитров -
Коментари Харесай

​Непоказвана картина на Майстора изложиха за първи път в галерията в Кюстендил

С още една картина на огромния художник Владимир Димитров - Майстора се снабди едноименната изложба в Кюстендил. Собственикът на творбата решил да я подари на галерията, с цел да я опази от нагли крадци, които неотдавна се пробвали да я откраднат от вкъщи му. Картината изобразява присъщата за художника българска Мадона и беше показана за първи път пред аудитория по време на годишната Коледна галерия на кюстендилските художници.

Кюстендил

Платното е рисувано при започване на 30-те години и изобразява облика на госпожица от с. Шишковци - Дафина. Директорът на галерията Валентин Господинов счита, че творбата е извънредно скъпа, тъй като не е показвана в никакъв случай пред аудитория, а и самата история на творбата е доста завладяваща.

Валентин Господинов - шеф на ХГ " Владимир Димитров - Майстора ", Кюстендил: Това е втори портрет на Дафина - българската Мадона. След гибелта ѝ, тя почива доста млада откакто я портретува Майстора, прави втора работа, която подарява на семейството на Дафина, тъй че това я прави като нещо неповторимо. Всички знаем, че българската Мадона е печелила златен орден на Венецианското биенале.
Картината ще бъде част от фонда и експозициите на кюстендилската изложба за период от 5 години, такава е волята на притежателя, сподели шефа на галерията.

Валентин Господинов - шеф на ХГ " Владимир Димитров - Майстора ", Кюстендил: Всички, които посещават нашата изложба ще могат да вършат една параленост сред приживе рисуваната Дафина и тази картина.
Господинов посочи още, че по време на коледната галерия е била показана за първи път и още една нова скъпа творба на не по малко известния художник Николай Дюлгеров. Той е един от първите у нас футуристи. Творбата " Счупено чудо " Дюлгеров е основал в Италия през 1926 година
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР