С осъдителна присъда от 10 години „лишаване от свобода“ при

...
С осъдителна присъда от 10 години „лишаване от свобода“ при
Коментари Харесай

10 години затвор за мъж, изнасилил малолетно момиче

С неоправдателна присъда от 10 години „ отнемане от независимост “ при „ непоколебим “ режим на изтърпяване завърши делото на първа правосъдна инстанция против 32-годишния К.А., предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Монтана за осъществено от него закононарушение по член 152, алинея 4, вр алинея от Наказателен кодекс.

Подсъдимият К.А. e осъждан 13 пъти за осъществени умишлени закононарушения, изтърпявал е санкции „ отнемане от независимост “.

През 2012 година мъжът заживял на брачен начала с Т.К. в село в област Монтана. Пет години по-късно, когато дъщерята на дамата била на 9 години, той направил принудителен сексуален акт с момичето. Заплашил детето да не споделя на никого за случилото, като в противоположен случай щял „ да я пребие от пердах “ и „ да й се стъжни живота “.

Не след дълго момичето избягало в друго село при биологичния си татко, само че заради честите спорове напуснала и този дом. Отишла да живее при вуйчо си. Впоследствие била настанена краткотрайно в Центъра за настаняване от фамилен вид за деца без увреждания.

За преживения от момичето принудителен акт станало известно на полицейските органи, след което почнало следствие против К.А. за осъщественото от него незаконно действие.

Според заключението на движимостите лица по комплексната психиатрична и психична експертиза, потърпевшото момиче в резултат на претърпяното формирало посттравматично стресово разстройство.

Детето не разполагало нито с нужните знания, нито с нужния опит, с цел да планува какво може да се случи. Било е изложено на огромен риск, оставено да съжителства единствено с чужд мъж. Случилото се психотравмено събитие е с произлизащите от него вероятни неподходящи последици.

Наложеното на подсъдимия К.А. дейно наказване от първоинстанционния съд предстои на обжалване и митинг пред Софийския апелативен съд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР