С ориз, течен шоколад и от време на време пилешко

...
С ориз, течен шоколад и от време на време пилешко
Коментари Харесай

Майката на недохранените близнаци им давала варен ориз и шоколад

С ориз, течен шоколад и понякога пилешко месо - това е било менюто на недохранените близнаци от Пловдив.

Тригодишните деца бяха признати по неотложност в болница в Пловдив. Едното от децата е с заплаха за живота, защото е със спукан череп и хематом. По тялото му има синини. Детето е в кома и с заплаха за живота. Според майката - 38-годишната Иванка Стефанова , върху главата на детето е паднал гипсов орнамент, който бил на стената над леглото му. 

Майката беше арестувана, само че заради липса на данни за упражнено принуждение над децата, тя беше освободена от ареста часове по-късно. 

Пред обществените служащи тя разказала, че се грижела за децата съгласно опциите си. Тя разказала, че бедното меню се дължало поради дефицит на средства.

" Тя не осъзнава, че това не е храна, която е задоволителна а децата. Тя има ипотечен заем и много финансови усложнения, но  не пожела да показа, от кой момент са станали по-сериозни проблемите и от по кое време тя ги е осъзнала ", изясни пред Нова тв Надя Танева , шеф, Дирекция " Социално подкрепяне " в Пловдив.

По думите ѝ майката е търсила помощ при обществените, твърдяла, че са я прибирали за документи и на процедура не е имала достъп до обществена услуга. Справка демонстрира, че тя е получавала детски добавки, получавала е и помощи за отопление. 

" Към днешна дата тя осъзнава, че не може да се грижи за децата. Тя заявява, че съгласна да бъде подхваната мярка на протекция, с цел да се поставят съответни грижи за тях ", изясни Тенева.

По думите ѝ бабата на децата забелязала, че децата са недохранени. Тя също е подала заявление, че желае децата да бъдат настанени при нея. Първоначално обаче децата ще бъдат настанени в профилирано приемно семейство. През това време обществените ще работят с майката и бабата, ще вършат изследвания и ще преценяват дали да бъдат настанени при бабата с следваща реинтегреция при майката.

Бабата на близнаците описа, че постоянно е пращала пари на фамилията. Тя забелязала, че децата са очевидно отслабнали, само че не е ясно за какво не е подала сигнал до обществените. Тя е не е виждала внуците си от година и половина, защото майката не е разрешавала контакт с тях.

В жилището, в който Иванка е живеела с децата си, са осъществени два огледа. Според полицията в действителност гипсов орнамент е паднал върху леглото на децата и не може да се заключи, че над децата е било упражнено изпитание. Децата обаче са неглижирани - момиченцето не може да върви и да приказва, мускулите му са атрофирали.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР