С около 500-600 души оредяват армейските редици всяка година, научи

...
С около 500-600 души оредяват армейските редици всяка година, научи
Коментари Харесай

С 600 души годишно оредява войската

С към 500-600 души оредяват армейските редици всяка година, научи “Труд ”. В тази численост влизат военните, които се пенсионират по възраст, и подалите рапорти да се уволнят предварително. В последната категория най-вече са бойците, които напущат казармите, с цел да търсят по-добре платена работа.

За да е армейският строй най-малко на нула, толкоз би трябвало да постъпват всяка година. От висшите военните учебни заведения обаче излизат към 150 лейтенанти, не стигат и мераклиите за професионални бойци.

“Трябва да влагаме повече в подготовката на бъдещите военни водачи на България. Съвременното оръжие и технологии не могат да компенсират неналичието на хора, тъй като професионално квалифицираните офицери, сержанти и бойци са в основата на модерната войска, от която България има потребност. В тази комплицирана конюнктура армията продължава да се топи, а към момента не намираме нужната политическа воля и запаси да се приключи отливът на хора ”, съобщи президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев на церемонията във Велико Търново по случай 140 година от началото на военното обучение у нас и откриването на първото военно учебно заведение.

Министър Красимир Каракачанов:


28 години се вършат опити с армията

 Офицерите би трябвало да са водачи в обществото, сподели Красимир Каракачанов. Офицерите би трябвало да са водачи в обществото, сподели Красимир Каракачанов.
„ Трудните времена за армията ни са от 28 година, през които се вършат опити – редуцират се средства, персонален състав и не се поставя почитание към тези хора, които отдадоха живота си за построяването на съвременни и мощни Въоръжени сили“, съобщи министър Красимир Каракачанов във Велико Търново.

Според него това няма да се промени, в случай че не стартираме да променяме просветителната ни система, тъй като, в случай че не си учтив в дух на родолюбие и национализъм още в главното учебно заведение – да наваксаш това във висшето обучение, е късно. Той и началникът на защитата ген. Андрей Боцев дойдоха в Националния боен университет за тържеството във връзка 140 година от основаването на първото военно учебно заведение у нас.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР