С около 50 улични кучета се увеличила бройката им в

...
С около 50 улични кучета се увеличила бройката им в
Коментари Харесай

Кметът на Луковит с 50 улични кучета в плюс, докарали им ги по тъмно

С към 50 улични кучета се нараснала броя им в Луковит. Кметът Иван Грънчаров насочи молба " към идиотите от прилежащи градове ", които им закарват бездомни четириноги, да не го вършат повече.
" Тези новопоявили се кучета нямат чипове, нашите всички са чипирани. И внезапно се появяват няколко десетки кучета. В рамките на един месец няма по какъв начин да се появят толкоз - едно, две, три - може, само че 50 внезапно няма по какъв начин да се появят ", споделя кметът пред Actualno.com.
Той добави, че в случай че кучетата са имали чипове, елементарно щели да ги познаят от кое място са и елементарно щели да открият кой им ги е докарал. Неговите съмнения са, че кучетата са превозени през нощта от прилежащия Червен бряг. " Но ние ще предприемем ограничения да ги хванем кои са ", безапелационен е градоначалникът.
В Луковит няма кучешки подслон.
" Кучешки подслон не е нужен, финансово не е допустимо да го устояваме. Ние си се оправяме лека-полека. В рамките на месец-два като се появят нови кучета, реагираме. Имаме си контракт с компания, която ги обезпаразитява, кастрира, имунизира и чипира. И по този начин към този момент не се развъждат. Средно на година общината отделя 10-12 хиляди лв. по този въпрос. В рамките на 50 до 70 лв. е една обработка. Това са си значително пари на фона на един дребен бюджет. Но в този момент да се занимавам и с кучетата на прилежащата община ми идва прекомерно безсрамно и безочливо. Не е морално най-малкото “, разяснява Грънчаров.
Той акцентира, че вижда четириногите под прозореца си. А и поданици на Луковит реагират доста остро по зародилия проблем в обществените мрежи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР