С около 12% е спадът на руските туристи, посетили България

...
С около 12% е спадът на руските туристи, посетили България
Коментари Харесай

12 процента спад на руските туристи у нас през м.г.

„ С към 12% е спадът на съветските туристи, посетили България през м.г. Те са били над 400 000 ” – сподели в Добрич генералният консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов.

”Нашите туристи обаче обичат България ” - уточни съветският консул, само че направи уточнението, че сега има доста актрактивни дестинации в целия свят и хората си избирали там, „ където им е по-удобно и по-хубаво ”.Една от пречките пред съветските туристи в България е визовият режим, само че съгласно Климанов, това е въпрос, който би трябвало да реши българската страна.

Туроператорите и хотелиерите, които желаят да привлекат съветски туристи, се грижат за това, е мнението на консула. Той не счита, че политиката на България по отношение на Русия, оказва въздействие на решенията на руснаците къде ще почиват. По думите му, никой не може да предвижда от в този момент какво ще бъде идното туристическо лято, тъй като съветските туристи малко по-късно вършат проекти за летните отпуски.

През март е интернационалната туристическа борса в Москва, на която също ще има български представители - означи консулът. Икономическите връзки сред България и Русия се развиват, сподели още той, като отхвърли да разяснява абсурда с изгонените съветски жители, упрекнати в шпионаж.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР