С оглед на времето, което се изисква за приключване на

...
С оглед на времето, което се изисква за приключване на
Коментари Харесай

Паметникът на съветската армия няма да бъде преместен тази година

С оглед на времето, което се изисква за привършване на процедурата, към днешна дата регионалната администрацияне може да се ангажира с съответен период за завършване на плана в границите на тази година.Това посочвав позиция до медиите регионалният управителна София Вяра Тодева във връзка преместването на Паметника на руската войска.

По решение на Столичния общински съвет от март монументът би трябвало да бъде изместен, а елементи от него да се изложат в музей, а осъществяването бе предоставено на кмета на София. В началото на август държавното управление промени отчасти статута на паметника от обществена държавна благосъстоятелност в частна държавна. Управлението на парцела в Княжеската градина бе възложен на регионалния шеф на София-град.

В днешното известие регионалният шеф показва проблемите, които администрацията среща все още. „ От отговора на Националната изложба излиза наяве, че вероятно експониране на детайли от монумента в Музея за изкуството от интервала на социализма ще е допустимо след правенето на голям брой спомагателни експертни оценки и разбори. Необходим е геофизически и геологически разбор на терена и подземната му част, с цел да се реши дали монументът може да бъде устойчиво подложен. Необходим е и инженерен план ", се споделя в текста.

Липсвала и документи за точния диаметър и тегло на част от орнаментите на паметника.Документите трябвало да са в Столичната община, само че след инспекция не са открити. Предстои процедура по възобновяване им.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР