С оглед на обществения интерес, демонстриран както от гражданското общество,

...
С оглед на обществения интерес, демонстриран както от гражданското общество,
Коментари Харесай

Да, местят МОЧА в Соцмузея

С оглед на публичния интерес, демонстриран както от гражданското общество, по този начин и в решението на Столичния общински съвет (СОС), преместването на паметника на Съветската войска е измежду предпочитаните въпроси, по които работи Областната администрация на област София, оповестиха в позиция до медиите от регионалната администрация на новоназначената на поста Вяра Тодева. 

Законосъобразното решение по тази тематика е резултат от ангажираното присъединяване на няколко институции. Даден е ход на процедурата и тя се движи допустимо най-бързо съгласно плануваните в закона периоди. 

На 03 август 2023 година регионалният шеф на област София с категорично писмо до кмета на Столична община изиска представянето на заверени копия от наличната планова документи, послужила за създаване на Монумент „ Паметник на Съветската войска “, както и заверено копие на Плана за организация и осъществяване на строителството (ПОИС), по отношение на преместването на Монумент „ Паметник на Съветската войска “, направен през 90-те години на XX век, показаха от регионалната администрация. 

Оттам допълниха, че е изпратено питане до шефа на Националната изложба за опцията скулптурните фигури и барелефи от Монумент „ Паметник на Съветската войска “ непрекъснато да бъдат експонирани в „ Музей за изкуството от интервала на социализма “ към Националната изложба.

Областната администрация на област София чака отговор от институциите по двете сложени тематики в къси периоди. 

Обществеността и медиите ще бъдат навреме осведомени за развиването на този значим въпрос, осведомят от регионалната администрация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР