С оглед жестоката суша във Франция властите ще смекчат до

...
С оглед жестоката суша във Франция властите ще смекчат до
Коментари Харесай

Франция ще смекчи екологичните норми за 5 АЕЦ, за да могат да продължат работа, пише Журнал офисиел

С оглед жестоката суша във Франция управляващите ще смекчат до 11 септември за 5 АЕЦ в страната екологичните правила, регламентиращи температурата на изхвърляната вода, макар вероятните вреди за околната среда. Това съобщи Франс прес, като се базира на формалното издание " Журнал офисиел ".

Днес изданието разгласява новите правила, използвани за централите в Бюже, Сент Албан, Блейе, Толфеш и Трикастен. АЕЦ изпомпват вода за изстудяване на реакторите, а след това я изхвърлят. За всяка има избрани ограничавания за температурата на горещата вода за да се защитят близките водоизточници, флора и фауна.

Смекчаването на нормите се постанова, защото в противоположен случай петте АЕЦ би трябвало да бъдат спрени или продукцията им - понижена, с цел да се ограничи стоплянето на редица френски реки и канали. Същевременно поддържането на най-малко минимално електропроизводство в тях е " публично належащо от позиция на сигурността на електрическата мрежа ", сочи обявата в формалното издание.

Прилагането на новите ограничения ще бъде " съпроводено с стратегия за засилено наблюдаване на околната среда ", дават обещание френските управляващи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР