С официална церемония Първа копка започна ремонтирането на пл.България в

...
С официална церемония Първа копка започна ремонтирането на пл.България в
Коментари Харесай

Започна благоустрояването на централния площад в Раковски

С публична гала " Първа копка " стартира ремонтирането на пл. " България " в кв.Ген.Николаево в Раковски.

Кметът на Община Раковски Павел Гуджеров и Михаил Камбитов -представител на компанията реализатор направиха алегорична първа копка като отстраниха част от съществуващата настилка на площада.
Кметът Гуджеров не съблюдава традицията и не разруши бутилката шампанско в багера, докаран за церемонията, а по образеца на премиера Борисов я подари на багериста.

На церемонията, която на процедура дава старт на същинските строителни работи по площада участваха националният представител Младен Шишков, цялото управление на община Раковски, общински съветници, чиновници на общинска администрация, чиновници на фирмата- реализатор, жители.
Енорийският духовник Отец Румен се обърна към присъстващите с молитва и благослов, а Павел Гуджеров благодари на сътрудниците си от общинската администрация, общинският съвет и МИГ-Раковски за напъните и трудът им по плана. " Днешното събитие за мен е знак за едно ново начало на нашата община. За мен това е най-важният и най-знаковият план за Раковски.

Пожелавам си, когато този площад бъде подготвен да стартира една нова епоха за нас. " - съобщи общинският кмет. Той показа и друга добра вест, че на 28 май стартира санирането на постройката на общинска администрация Раковски - обект за към 350 хиляди лева, финансиран от Националния поверителен екофонд.

Народният представител Младен Шишков стартира с думите, че през днешния ден се развенчава един мит, че повече се прави за кв.Секирово тъй като видите ли кмета Гуджеров живее там. " Всички в тази община сме равни и се прави по равно за всички " - акцентира Шишков. Депутатът напомни, че ремонтът на площад " България " е част от предизборните задължения на Павел Гуджеров.

Стойността на плана е 800 хил.лв без Данък добавена стойност и е напълно от бюджета на общината. Проектът ще се извършва на два стадия, като първият стадий планува обновяването на площадното пространство пред църквата " Пресвето сърце Иисусово " и НЧ " Св.Св.Кирил и Методий ". Вторият стадий обгръща зоната пред постройката на общинска администрация. Ще бъде сменена напълно съществуващата настилка с нова, като се запазят всички подходи към прилежащите здания. Настилката пред църквата ще бъде с централна комбинация посредством радиално ситуирани кръгове, а в центъра и ще има изсъхнал шадраван. Водните резултати в тази зона ще подготвят удобна атмосфера.

В западната част на площада ще има обособени 8 паркоместа, а откъм улицата ще бъдат сложени антипаркинг детайли. Изпълнител е " В-Строй " ДЗЗД -гр.Благоевград. Срокът за осъществяване е 180 календарни дни. Целта на плана е обезпечаване на резистентен и динамичен градски център с усъвършенствани качества на живот и нова обществена среда, посредством нови зелени и пространствени решения и физическо възобновяване на централната градска част. Площта на създаването е 770 кв.м. Осигуравне на налична среда на хората с увреждания и социализирането им, основаване на зона за отдих и реновиране на настилките. Предвидено е ново улично и декоративно осветяване, мобилни пейки, стойки за колела и кошчета.

" Организирахме конкурс за оферти за планове и получихме интересни  макети, рисунки, скици. Харесахме концепцията на локална архитектка Катерина Храненикова.  Ще се получи нещо доста красиво - сухи фонтани, шадраванчета, огромни площи за общо прилагане. Проектът е за към 900 хиляди лева и планува построяването на сухи фонтани, шадравани, пергули и доста зелени площи. Постарали сме се да оставим и доста празно пространство поради многото събития, които се организират на този площад. " - изясни кмета Гуджеров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР