От пътуване с ретро влак на цена от около 4000

...
От пътуване с ретро влак на цена от около 4000
Коментари Харесай

Ентусиасти очакват нетърпеливо пълното слънчево затъмнение над Ниагарския водопад

От пътешестване с ретро трен на цена от към 4000 щатски $ на човек до нощувки в хотели за 1600 щатски $ - фирмите с обекти към Ниагарския водопад предвкусват повишени доходи към цялостното слънчево затъмнение на 8 април, когато се чакат към един милион гости, заяви Ройтерс.

Водопадът, ситуиран на границата сред Съединени американски щати и Канада, е тъкмо по пътя на затъмнението и доста хора резервират от дълго време хотели и жилища чартърен, с цел да следят феномена на едно от естествените чудеса в Северна Америка. Търсенето увеличи цените в хотелите, до момента в който хората вършат резервации в последния миг в дребното останали свободни места за настаняване.

Затъмнението се свързва с раздвижване от двете страни на водопада - в Онтарио и в Ню Йорк, с доста планувани спомагателни действия.



Снимка: pixabay.com/

Много запалянковци възнамеряват да пътуват хиляди километри през територията на Канада, с цел да са на водопада тъкмо, когато сянката на луната покрие Слънцето за към три-четири минути в 15.20 часа източно американско време на 8 април. За Канада това е първото цялостно слънчево затъмнение от 1979 година, като идващото се чака да е през 2044 година

Кметът на град Ниагара фолс в Онтарио Джим Диодати предвижда най-високата посещаемост в града до момента. Кметът чака към един милион гости за затъмнението. Обичайно туристите за цяла година са към 14 милиона души. Повечето хотелски стаи към този момент са резервирани, макар по-високите цени от всекидневно.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР