С официална церемония първа копка“ беше даден старт на реконструкцията

...
С официална церемония първа копка“ беше даден старт на реконструкцията
Коментари Харесай

Започна реконструкция на пътя Кресна-Влахи

" С публична гала „ първа копка “ б еше даден старт на реконструкцията на пътя Кресна-Влахи. Пътят ще се обнови по план на стойност към 9 млн. лв.. 

Това е дълго чакан план, чакан повече от 15 години ", сподели кметът на Кресна Николай Георгиев. Предстои да бъде построен 9 км асфалтов път от рампата на жп прелеза в Кресна до центъра на Влахи, тук-там пътят ще бъде уголемен, ще се изградят отводнителни шахти.

Георгиев уточни, че пътят е черен, с цел да се обезпечи прекосяване по него, досега е подравняван по няколко пъти в годината. От община Кресна напомнят, че планът за капиталов разход за цялостна реорганизация и рационализация на общинския път до Влахи е утвърден от Министерски съвет през септември тази година.

В края на октомври е подписано съглашение сред Министерство на районното развиване и благоустройството и кмета на Кресна за даване на финансиране в размер на 4,7 млн. лв. с Данък добавена стойност за осъществяване на първия стадий от дейностите по реализация на реконструкцията.

Средствата за втория стадий ще бъдат обезпечени от бюджета на Министерство на регионалното развитие за 2023 година От общината показват, че това е една от най-големите вложения в инфраструктурата за община Кресна в последните години. 

Проектът е извънредно значим за нашата община, в предишното Влахи е бил общински център и е наброявал над 2800 души, сподели пред кореспондент на Българска телеграфна агенция Николай Георгиев. Той уточни, че сега селото е съвсем обезлюдено, само че очакванията са, че след създаване на пътя ще е притегателно място за създаване на вили и къщи за посетители.

Влахи е родното място на Яне Сандански, за нас е значим исторически център, настрана се отглеждат автохонни породи овце и кози, регионът е развъртян туристически и се надяваме да бъде по-развит с създаване на пътя, сподели още общинският кмет. 

Началото на реконструкцията бе обещано с водосвет в местността „ Влахина чешма “, отслужен от отец Людмил, в наличието на общинското управление, представители на компанията реализатор, поданици на общината. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР