С официална церемония днес ПМГ Акад. Боян Петканчин“ отбеляза 50

...
С официална церемония днес ПМГ Акад. Боян Петканчин“ отбеляза 50
Коментари Харесай

ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ празнува 50 години от създаването си

С публична гала през днешния ден ПМГ „ Акад. Боян Петканчин “ означи 50 години от основаването си.

Гости на празничната демонстрация бяха кметът на община Хасково Станислав Дечев, заместник-министърът на образованието Мария Гайдарова, Стамен Янев-съветник в Политическия кабинет на министъра на нововъведенията и растежа, националният представител Делян Добрев, регионалният шеф на Хасково Катя Панева,  съветникът в МОН Камен Тодоров, началникът на РУО Хасково Веселина Павлитова, заместник-кметовете на Хасково Динко Тенев и Танер Емин, общински съветници от Хасково, някогашни преподаватели и ученици на учебното заведение.

Кметът на община Хасково Станислав Дечев, който също е ученик на ПМГ Хасково показа: „ Когато идвах тук срещнах много мои съученици. И те идват на тържеството и ще бъдат със фамилиите си тази вечер и на концерта. И си дадох сметка, че през тези 50 години не е написана единствено учебната история. За тези 50 години са написани и хиляди фамилни истории. Тук са учили татковци и майки, след това синове и дъщери, и даже внуци от едни и същи семейства. Защото любовта към това учебно заведение може би се предава по кръвен път?! Аз учих тук, тук приключи и моят наследник “, описа градоначалникът.

„ Но в действителност, вие, сегашната генерация, сте значимите през днешния ден. Защото вие стартирате да пишете идната половинвековна история на ПМГ. И аз съм сигурен, че тя ще бъде доста по-успешна, доста по-интересна и не на последно място- също толкоз неповторима. Скъпи младежи, всеки образователен час, всеки взет изпит, всяко излизане на дъската е частица от учебната история. Затова бъдете виновни към себе си, към преподавателите си и към Природо-математическа гимназия Хасково. Знам по себе си, че не е елементарно. Но също по този начин знам, че вие ще съумеете! “, съобщи в словото си Станислав Дечев. Кметът на Хасково подари на гимназията кристална статуетка на Света Богородица. „ Нека закрилницата на нашия град пази всеки от вас по пътя му… Честити 50 години, ПМГ! “, приключи обръщението Станислав Дечев.

Днес в учебното заведение с церемониален водосвет беше открит STEM център по софтуерни и хардуерни науки и 3D принт технологии.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР