С официална реч веднага след като пристигна на летище Внуково“

...
С официална реч веднага след като пристигна на летище Внуково“
Коментари Харесай

Китайският лидер произнесе реч на летище „Внуково“

С публична тирада незабавно откакто дойде на летище „ Внуково “ стартира през днешния ден формалното посещаване на китайския ръководител Си Дзинпин в Москва. В нея той съобщи, че Китай и Русия са другарски съседи.

Двете страни упорстват за консолидиране и развиване на двустранните връзки на основата на неприсъединяване, неконфронтация и ненамеса във вътрешните работи на трети страни. Двете страни са основали модел на нов вид връзки сред огромни страни, който се базира на взаимно почитание, спокойно общуване и печелившо съдействие. Той акцентира, че изправени пред плевел и изменящ се свят, Китай е подготвен да продължи да работи с Русия, с цел да отбрани твърдо интернационалната система и ред с Организация на обединените нации като ядро, учредени на интернационалното право, както и главните правила на интернационалното връзки, учредени на задачите и правилата на Хартата на Организация на обединените нации. Двете страни ще се придържат към правилата на същинския мултилатерализъм, насърчавайки мултиполяризацията на света и демократизацията на интернационалните връзки и развивайки световното ръководство в по-справедлива и рационална посока.



„ Очаквам с неспокойствие по време на визитата да обменя детайлни отзиви с президента Владимир Путин по отношение на двустранните връзки и главните интернационалните и районни въпроси от общ интерес, както и да начертаем проект за стратегическа съгласуваност и практическо съдействие сред Китай и Русия в новата епоха ", добави още Си Дзинпин.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР