С обявяването на извънредно положение в България, над 500 000

...
С обявяването на извънредно положение в България, над 500 000
Коментари Харесай

Кампания събира и дарява стари компютри на ученици

С оповестяването на изключително състояние в България, над 500 000 деца останаха да учат у дома, да " вървят " на учебно заведение отдалечено. Част от тях са с родители без благоприятни условия, към този момент без работа, без налична техника.
А учителите, те, както и всички на първа линия, са герои! В момента те образоват отдалечено, по имейл, по телефон.
По неофициална информация от МОН, в България има над 36 000 деца без техническа опция и средства за такава, с цел да " вървят на учебно заведение " отдалечено.
Целта на акцията е да помогне на тези деца в потребност да се учат. И на учителите, с цел да могат да обръщат повече внимание на образователния материал и напредването на децата, а не в информирането на всяко едно по настрана.
В момента децата, с цел да " вървят на учебно заведение " имат потребност от компютър, преносим компютър или таблет, рутер и интернет. Някои даже учат от смарт телефон. Имаме информация от 31 обитаеми места в България за общо 411 деца, от които 116 без инсталация. Това са над 28% от интервюираните без еднакъв късмет за обучение. 22 от интервюирани са от дребни обитаеми места.

Ако имате остаряла, само че работеща техника – попълнете анкетата по-долу.
Ако не – споделете с другари. До колкото повече души доближи, толкоз повече усилваме шанса да помогнем на повече деца.
Всеки, който желае да помогне, може да го направи елементарно, като попълни няколко къси въпроса от анкета.
Или изпратете публикацията на компании, които познавате – там по всяка възможност има остарели компютри на склад, които никой към този момент не употребява, само че могат да са потребни за децата.
За следващ път ни се припомня, че България не е единствено огромните градове.
попълнете.
Ако сте преподавател и желаете да помогнете на ваши възпитаници, попълнете.

Ако имате бизнес,


Кампанията " Дарения за възпитаници " към този момент подари техника за 8 деца от две обитаеми места в област Враца, в идващите дни ще помогне на още.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР