С обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Монтана М.О. е

...
С обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Монтана М.О. е
Коментари Харесай

Водач от Турция е предаден на съд за подкуп на автоконтрольори

С обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Монтана М.О. е предаден на съд за осъществено от него закононарушение по член 304, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс.

На 07.08.2022 година автоконтрольорите към бранш „ Пътна полиция “ при ОД Министерство на вътрешните работи – Монтана В.И. и И.И. били на работа в региона на Републикански пътIII-112. Покрай тях минал товарен автомобил с прикачено полуремарке, чийто лидер не спазил ограничаването, въведено с пътен знак В4 за възбрана за прекосяване на товарни коли с обща маса над 12 тона.

Автоконтрольорите спрели въпросния автомобил и поискали от лидера документите за инспекция, по време на която било открито, че мъжът е жител на Турция.

Докато съставяли акт,с оглед осъщественото нарушаване на Закона за придвижването по пътищата, лидерът на камиона М.О. дал им рушвет, с цел да не извършат дейности по работа. Той поставил банкнота от 50 евро в паспорта си, а при отвод на автоконтрольора да я вземе се опитал да му я постави в джоба и в ръцете.

Незабавно била известена оперативната дежурна част и почнало досъдебно произвеждане за осъщественото незаконно действие.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР