С обещание на 15-ата година от договора да даде 15

...
С обещание на 15-ата година от договора да даде 15
Коментари Харесай

Фирма на Гайтански спечелила конкурс за ловно стопанство Искър с обещание за 15 млн. лв. на 15-ата година

С заричане на 15-ата година от контракта да даде 15 млн. лева компанията на Румен Гайтански " Био Майнинг " е спечелила състезанието за взаимно прилагане с ловно стопанство " Искър " на сектор край язовира, разгласи изпълнителният шеф на Агенцията по горите Александър Дунчев.

" Фирмата е спечелила състезанието с заричане на 15-ата година от контракта да даде 15 млн. лева от общо 19 млн. лева
инвестиция ", изясни Дунчев в отговор на въпрос на Владислав Панев от " Демократична България ".

Шефът на организацията разгласи, че администрацията му е открила несъблюдение на клаузи в контракта с въпросната компания и следва развалянето му.

Дунчев позволи, че " евентуално е било целено авансово преустановяване на контракта ", каквито случаи е имало през годините.

Той уточни, че частният сътрудник влага в стопанството 120 000 - 130 000 лева годишно, до момента в който горското стопанство по 400 000 - 600 000 лева на година.

" Приходите за стопанството от взаимната активност са сред 100 000 - 200 000 лева, а са заложени целеви доходи от най-малко 340 500 лв.. Неизпълнението на тази уговорка ще е причина за повреждане на контракта ", уточни Дунчев.

Преди година стана ясно, че компанията на Гайтански е построила противозаконна сграда в стопанството, за която самите горски твърдяха, че е ремонтирана работилница. На 17 юни основният проектант на София Здравко Здравков издаде заповед за унищожаване на противозаконната хижа на ловно стопанство " Искър ", построена от " Био майнинг ". На 30 юни стана ясно, че при инспекцията в ловно стопанство " Искър ", осъществена от Изпълнителна организация по горите, са открити още две солидни противозаконни постройки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР