С няколко сантиметра е спаднало нивото на река Тимок, но

...
С няколко сантиметра е спаднало нивото на река Тимок, но
Коментари Харесай

Остава бедственото положение в Брегово заради опасността от наводнение

С няколко сантиметра е спаднало равнището на река Тимок, само че подпочвените води са се покачили. Извършва се отводняване с мощна хидропомпа. Няма замърсяване на водата, проби ще продължат да се вземат и през идващите три дни.

Брегово Видин
 Остава сериозна обстановката в Брегово Остава сериозна обстановката в Брегово © Българска телеграфна агенция
В граничната със Сърбия община Брегово към момента са под опасност за наводняване. От пълноводие на реката на сръбска територия и вода от топенето на снега са залети аграрни площи и дворове на къщи. Басейновата дирекция и районната здравна ревизия наблюдават качеството на водата.

Няма риск от екокататрофа поради замърсяване от прилежаща Сърбия, каквито бяха в началото терзанията в общината.
Нено Димов, министър на Министерство на околната среда и водите: В единия случай приказваме за питейните, а в другия случай за нейните базисни качества и могат да дадат информация. По мои данни, които имам, няма терзания към днешната дата, както за качеството на питейната вода, по този начин и от позиция на околната среда.
Подпочвената вода в дворовете се повишава. Вече навлиза и в приземните етажи на къщите.
 На място беше министърът на околната среда и водите Нено Димов На място беше министърът на околната среда и водите Нено Димов © Българска телеграфна агенция Димка Иванова, жителка на Брегово: До 12 часа седим дежурна, каквото могат хората вършат, само че с природата не можеш да се бориш.
От Българска социалистическа партия организираха изнесено съвещание на Изпълнително бюро в Брегово и огледаха на място защитните оборудване. За цялостна държавна политика и смяна на закона за водите прикани ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова: Този закон, който одобриха за водите, дава отговорност на девет министри и на всички общини вкупом и те си трансферират отговорност и се стига до тук. Владимир Тошев, народен представител от ГЕРБ: Тук сме ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Дайте да приказваме какво да вършим краткосрочно и по какъв начин да се позволи казусът.
От Българска социалистическа партия ще изпратят за разбор отвън страната проби от водата в Брегово.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР