С някои хора можеш да си говориш за бизнес. С

...
С някои хора можеш да си говориш за бизнес. С
Коментари Харесай

Тодор Терзиев: Можеш да постигнеш всичко, което искаш!

С някои хора можеш да си приказваш за бизнес. С други за обучение или за мотивация и ентусиазъм. Но има един необикновен вид, с които можеш да си приказваш за всичко това. И то в един диалог!

Един от тях е Тодор Терзиев. Той е притежател и шеф на NSR - New Social Responsibility. Това е компания, която се занимава  с образования, мотивация, асортимент на личен състав и в разнообразни сфери от света на бизнеса. Как Тодор се оправя с всичко това? Помага му едно нещо - той е официален и за момента единствен представител за България и Балканите Ziglar Legacy - треньор и преподавател. 

И защото светът се нуждае от мотивация и ентусиазъм, Тодор основава самодейността " Горд съм ". Чрез нея се среща с други младежи и им оказва помощ да намерят своята мотивация в житейски и професионален проект.

Представяме ви сполучливия мотиватор - Тодор Терзиев...

- Какви качества би трябвало да има положителният мотиватор?

- Енергия. Увереност. Опит. Добрият мотиватор би трябвало първо и на първо място да може да проучва и разпознава задачите на личността, която желае да въодушеви. Да разбере какъв е мотивът на индивида против него и да създаде условия за мотивация.

- Към момента си единственият за България и Балканите Ziglar Legacy - преподавател и треньор. Разкажи ни повече за тази активност?

- През 2009 година за първи път се допрях до посланията на Зиг Зиглар. Той беше един от водещите лектори в света на тематика личностно и професионално развиване. През последните 5 години интензивно се занимавам с проучването и използването не неговите учения както в професионален, по този начин и в персонален проект. Това ми оказа помощ да развия себе си като експерт и да стартира да уравновесявам персоналния си живот.

Тази година реализирах една от фантазиите си. Имах опцията да се причисля към корпорация Зиглар, като техен сертифициран треньор и преподавател. Благодарение на знанията и опита, които получих през годините, към този момент мога да се похваля с това самопризнание. Тази сертификация ми разрешава да продължа да популяризирам ученията, с които господин Зиглар е оказал помощ на безчет хора.

Сега като сертифициран треньор и преподавател задачата ми е да предам това неповторимо обучение на допустимо повече хора. Да оказа помощ на близките да придобият уменията и психическата нагласа, с цел да подобрят метода си на живот. Това от своя страна ще помогне за подобряването на живота в България като цяло.

- Създател си на самодейността " Горд съм ". Каква е нейната цел и по какъв начин я постигате?

- Идеята е доста сложна, само че има една цел. Основната причина, заради която създадохме тази самодейност, е неналичието на работна ръка. Като специалисти в областта на асортимент на персонал за нас стартира да става все по-трудно да намираме хора за определени позиции. Тогава започнахме да търсим отговор на въпроса " Защо? ". Това, което установихме, инициира основаването на “ Горд съм “.

Работниците не желаеха да заемат тези позиции не тъй като са ниско платени, а тъй като не са известни. Тогава насочихме силата си към основаване на стратегия, с която да върнем известността на позиции като заварчик, шлосер (на модерни машини). Или  общо казано - всички майсторски специалности, които в актуалния цифров свят към този момент не са мечтани, само че към момента са значими. 

Първото започнахме да организираме по този начин наречените мастър класове с възпитаници, в които говорим за нещата от живота. Опитваме се да посеем зрънцата на рационалното мислене, да накараме младите хора да стартират да мислят за бъдещето и живота, който желае да имат. Всички тези неща още веднъж са основани на образованията и разбиранията, които съм придобил с помощта на работата си с материалите на Зиглар корпорация.

- Как ви одобряват, когато отидете на среща по програмата?

- Едно нещо ни изненада, само че и зарадва безпределно - ползата и желанието на младежите да беседват с нас. Те са жадни за информация и насоки по отношение на живота, който ги чака. Когато успяхме да им поднесем информация по понятен и атрактивен за тях метод, интересът не закъсня. Това е дълготрайна стратегия и резултатите ще бъдат забележими едва след края на третата година. Ние обаче знаем - в този момент е времето за деяние.

- Ти къде намираш ентусиазъм?

- Търся го в живота на сполучливите хора и позитивните образци за триумф. Събирам и сила от хората, с които се срещам. Виждам каква е силата на думите и на посланието, което им давам, и по какъв начин това променя възприятието за нещата, които ги заобикалят...  Това ме изпълва с сила и религия за едно по-добро утро.

- Имаш дете. Кое е най-ценното нещо, на което искаш да го научиш?

- Да мисли рационално. Искам да му покажа, какъв е начинът да постигнеш добър и уравновесен живот. Как можеш да имаш всичко, което поискаш. Най-вече желая да го науча да бъде добър човек, с верни морални правила и устои. С добра ценностна система! Да бъде изпълнителен и порядъчен. Да следва фантазиите си и да ги трансформира в действителност.

- Кой е най-ценният съвет, който си получавал и кой ти го даде?

- Не мога да дефинира тъкмо най-ценният съвет, само че мога да кажа няколко, които за мен са най-полезни. Не си дърво и не си закован на едно място, тъй че постоянно можеш да се преместиш, в случай че искаш. Можеш да промениш това, което си и където си, като промениш това, което влиза в главата ти. И може би най-важният от всички: можеш да получиш всичко, което искаш от живота, ако  просто окажеш помощ на задоволително други хора да получат това, което желаят.

- На какво те учат младежите, които срещаш по пътя си?

- 1. Нищо не е свършило, до момента в който всичко не свърши!

2. В разнообразието се ражда напредъка.

Човешкият разум е нещо необикновено. Можеш да постигнеш повече в сравнение с си си представял. Важно е да имаш вярната настройка.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР