С непоказвани експозиции, концерти в изложбените зали и настроение, създадено

...
С непоказвани експозиции, концерти в изложбените зали и настроение, създадено
Коментари Харесай

В Нощта на музеите в София се включиха близо 50 музея


С непоказвани експозиции, концерти в изложбените зали и въодушевление, основано от хилядите гости мина Нощта на музеите в София. Над 50 институции отвориха гратис вратите си за културната обиколка в късните часове. Програмата на Националния исторически музей беше измежду най-интересните.

Музейна обиколка с въодушевление и любопитни детски очи. Среднощното пътешестване из историята и културата сътвори раздвижване в залите с емблематични находки.

Видяхме за Панагюрското богатство. Тепърва идваме. Сега ще се качим и нагоре да разгледаме. Долу разгледахме носиите, българските обичаи.

Най-голямо усещане ми направи класната стая каква е била по време на Освобождението.

Макетите на Боянската черква, на Рилския манастир. Там се демонстрира доста детайлно по какъв начин е наподобява, какво има вътре.

Какво се е случвало зад красивите витрини със съкровища, каква е българската диря в опазването на международното културно завещание и кой се грижи за експонатите през миналите 45-години? Хиляди хора откриха отговорите в специфични изложения.

Пленарната зала, в която на 10 ноември Тодор Живков е свален от власт без подозрение провокира максимален интерес в Нощта на музеите. Тя се намира в Националния исторически музей и доста рядко е отворена за гости.

Различните генерации имаха и друга оценка за събитието, заставайки пред трибуната. Но всички се снимаха за спомен.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР