С неговото мнение се съгласи и по-голяма част от аудиториятаИзкуственият

...
С неговото мнение се съгласи и по-голяма част от аудиториятаИзкуственият
Коментари Харесай

Изкуствен интелект убеди, че не е опасен за хората

С неговото мнение се съгласи и по-голяма част от аудиторията

Изкуственият разсъдък дискутира с хората рисков ли е за човечеството
(снимка: Rajamanickam Antonimuthu / YouTube)

С тране н и доста забавен спор се състоя в Кеймбридж. На двучасово събитие бе разискван въпросът за евентуалната заплаха, която съставлява изкуственият разсъдък за човечеството.

И причините „ за ”, и причините „ срещу ” бяха отстоявани от самия изкуствен интелект – по-конкретно от системата Project Debater, създадена от IBM. На изкуствения разсъдък помагаха двама души, надлежно за всяка от двете позиции.

За да може устройството да слуша и проучва думите на съперниците, бе употребена система за различаване на тирада, която забавяше малко полемиката, само че в същото време разреши на Project Debater да даде отговори на всички въпроси всъщност и без отклонения от тематиката.
още по тематиката
Дебатът мина съвсем без проблеми – само изкуственият разсъдък повтори един от причините няколко пъти, а също по този начин някои изказвания не бяха подкрепени от причини.

В останалата част от полемиката Project Debater се оправи чудесно и потвърди, че изкуственият разсъдък не съставлява опасност за човечеството – от триста души аудитория над половината (51,22%) гласоподаваха за тази позиция.

Системата е подготвена на повече от 30 хиляди образеца за обосновка с разнообразни равнища на меродавност. Разработчиците имат намерение да проучват резултатите, с цел да схванат за какво хората намират някои причини за по-убедителни от други. В бъдеще това ще помогне за основаване на по-умни цифрови асистенти.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР