С не повече от 10 минути е закъснял изборният ден

...
С не повече от 10 минути е закъснял изборният ден
Коментари Харесай

Жалба във Ветово - кафемашина пуска чаши с номера на една от партиите

С не повече от 10 минути е просрочен изборният ден в няколко секции в Русе. Причината е, че нощес техниците не са съумели да създадат диагностика на всички машини и са траяли тази заран.

От друга секция обаче е получен сигнал за амбулантни търговци, които пречат на изборния развой, тъй като оферират дезинфектанти на членовете на СИК.

Има една тъжба във Ветово - кафемашина пуска чашки с номера на една от партиите. Кафеавтоматът ще бъде запечатан.

В 56-а секция в Русе 700 гласоподаватели разчитат на тази машина, с цел да изберат осем депутати от Русе за новия парламент. Машината към този момент се оправя, не е засичала. Справят се и гласоподавателите. Единственият проблем, който се появи досега, е че не всички съумяват вярно да слагат картата за гласоподаване.

" Основният проблем е ненапъхването на картата. Ако тя не бъде поставена до края и не се чуе един тон характерен, просто бюлетината няма да излезе. Тогава към този момент обясняваме какво би трябвало да се направи от разстояние ", съобщи Силва Агопян, ръководител на СИК.

" Малко се тормозих, тъй като излезе половината бюлетина, аз чаках, че цялата ще излезе, друго терзание нямах ", показа Димитринка Иванова.

" То не лишава време, просто би трябвало да си следил по какъв начин демонстрират по тв приемника. Няма нищо комплицирано, все едно, че работите на телефон. При машинния избор не може да има спекулации, а при книжните разписки постоянно могат да се скрият, да се унищожат, а тук не може ", сподели още Валентин Владимиров.

Кои ще са огромните спечелили в деня на вота? Гледайте " Избори 2021: Финалът " от 15:30 ч. по Българска национална телевизия!

Репортер: Даниела Димитрова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР