С назначаването на депутата и неформален лидер в ДПС Д.

...
С назначаването на депутата и неформален лидер в ДПС Д.
Коментари Харесай

Необходими са радикални промени в ДАНС

С назначението на депутата и неофициален водач в Движение за права и свободи Д. Пеевски за началник на ДАНС на 13 юни 2013 година сенчестата власт, или по-просто казано българската мафия направи открит опит да овладее тази най-важна за националната сигурност работа. Тогава всенародният яд провали този опит. А със свалянето на марионетното, " експертно " държавно управление на Орешарски, което предложи Пеевски, българските жители си помислиха, че демокрацията е победила, че тя може да се пази единствено с епизодични протестни акции по улиците и площадите. Те останаха излъгани в тези свои илюзии, които, апропо, не са изцяло изживeнии до през днешния ден.

Както се видя в годините по-късно, българската мафия бързо се реорганизира и внезапно увеличи равнището си на упоритост. Тя изиска не просто ДАНС, където след това влезе през задната врата, само че и основни активи на българската стопанска система, а след това - и цялата държавна власт.

" ДАНС, тези смешници ", споделя Бойко Борисов в секретната стенограма на съвещанието при президента Плевнелиев от 29 юни 2014 година, свикано с цел да легитимира събарянето и ликвидирането на КТБ. И продължава: " Кажете истината, кажете тези хора, които са го създали (събарянето), за какво го направиха, кой прати ДАНС, кой прати прокурорите, кой прати всички там, министър председателят знаеше ли, този вътрешен министър, където води като маймуна през вчерашния ден хора с маски, знае ли кой води? И през днешния ден тези провокации през ДАНС…? Дайте да си сложим истината на масата, с цел да забележим можем ли нещо да създадем. …На ДАНС не му имам вяра, на кого да имам вяра в ДАНС, на тези, които отидоха и заградиха офиса на едната, на втората, на третата?...А истината я знаем всички… "

Няколко месеца след тези паметни думи Борисов става министър-председател и директен началник на ДАНС, който има целия запас да отговори на личните си въпроси, да постави истината на масата, само че не го прави. Нещо повече, той уволнява своя министър на вътрешните работи Веселин Вучков, който желае оставката точно на хората, в това число на шефа на ДАНС, които вземат участие в събарянето на КТБ и в други беззакония.

Според разнообразни оценки това е времето, когато Бойко Борисов и сенчестата власт си стискат ръцете. Тази власт тогава към този момент ръководи прокуратурата през основния прокурор Сотир Цацаров, овладяла е Висшия правосъден съвет и Върховния административен съд. Започнала е превръщането на профилираната прокуратура и съдилища в гешева бухалка против неуместни политически съперници и стопански съперници, и за преодоляване на техния бизнес. С благословията и през персоната на Борисов сенчестата власт поставя ръка и върху ДАНС.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР