С най-новия си спектакъл Мяра за мяра“ ще посрещне публиката

...
С най-новия си спектакъл Мяра за мяра“ ще посрещне публиката
Коментари Харесай

Режисьорът Крис Шарков за премиерния спектакъл „Мяра за мяра” в Ловеч

С най-новия си театър „ Мяра за мяра “ ще посрещне публиката си довечера Драматичният спектакъл в Ловеч. Постановката по пиесата на Уилям Шекспир е на Крис Шарков.

Премиерата на спектакъла се състоя на 7 октомври и с нея беше открит фестивалът „ Младите в театъра ”, който тази година означи 12-ото си издание. Така творчеството на огромния британски драматург се завръща на ловешка сцена след 30-годишно неявяване.

„ Аз доста одобрявам тази пиеса на Шекспир, тя е от по този начин наречените „ проблематични пиеси ”, те са няколко, в които жанрът не е толкоз избран – той варира сред нещастието и комедията. По-скоро те са казусни пиеси, в подобен смисъл проблематични. Дори в тях се предчувства по някакъв метод драматургията на Брехт, т.е. те са пиеси със комплицирани проблеми. И такава е „ Мяра за мяра ”. Разбира се, всичко това е под един доста главен игрови ключ. Обичам драматургия, която слага на някакво тестване морала, и това го има в „ Мяра за мяра ”, описа в „ Артефир ” режисьорът Крис Шарков.

За представлението на 26 октомври, по отношение на новите противоепидемични условия, Драматичният спектакъл в Ловеч подарява на феновете изцяло безвъзмезден антигенен тест – той може да бъде изработен във фоайето на театъра, където ще има мобилен пункт. Пунктът ще работи от 18 часа на 26 октомври, час преди началото на представлението, а резултатът от теста ще важи 48 часа и ще служи като годен „ зелен ” документ в границите на това време. Всеки тествал се ще може да получи документа си след края на представлението, прецизират от екипа на Ловешкия спектакъл.

Спектакълът „ Мяра за мяра ” ще гостува в София на 19 ноември на сцената на спектакъл „ Азарян ”.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР