С настъпването на зимния сезон, от особена важност е добрата

...
С настъпването на зимния сезон, от особена важност е добрата
Коментари Харесай

Как да оцелеем през зимата в планината

С настъпването на зимния сезон, от особена значимост е положителната подготовка за планински туризъм. Често случаите са породени от подценяване на събитията. Любителите на зимните планински пейзажи не трябва да не помнят, че зад хубостта постоянно се крие смъртоносна заплаха.

"Хората би трябвало да наблюдават прогнозата за времето. През зимата планината е доста по-опасна от лятото. Тези условия постоянно удължават времето за изминаване на един маршрут – от време на време и с часове. Снегонавяванията са доста нестабилни сега. Туристите би трябвало да имат работещ и зареден смарт телефон със себе си, облекла, храна, вода. Много хора подценяват рисковете, които крие планината и разчитат на шанс, че на тях няма да им се случи. Това е една от основните аргументи за случаите ", разясни в утринния блок на Bulgaria ON AIR дежурният избавител от Планинската избавителна работа Тервел Тотев.

Той посочи, че ПСС разполага с към 600 спасители и 20 избавителни кучета. "Имаме 4 денонощни поста в България. Смея да настоявам, че разполагаме с хубава техника, само че постоянно има по какъв начин да е по-добра ", означи Тервел Тотев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР