С настъпването на пролетта броя на случаите ще намалеят. В

...
С настъпването на пролетта броя на случаите ще намалеят. В
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Възрастните трябва да се ваксинират лятото

" С настъпването на пролетта броя на случаите ще намалеят. В множеството области понижават, броя на хората, които търсят здравна помощ е в пъти по-малко. Намалява броят на умрелите ", съобщи проф. Тодор Кантарджиев.

По думите му подвариантът на Омикрон не е толкоз рисков.

Той разяснява, че в страни като Германия, които са с доста по-развита здравна система от нас и с повече имунизирани от нас се следи повишаване на случаите с COVID-19.

Голяма част от нашите експерти не бяха съгласни с анулацията на изключителното състояние. Мисля че това мнение би трябвало да се има поради. Министърът на опазването на здравето и специалисти в една конференция би трябвало да се кажат какво ще се прави от 1 април, сподели още той.

Според проф. Кантарджиев няма да бъдем в непрекъснато изключително състояние. И добави, че нещата ще станат естествени, както преди години.

Дезинфекцията би трябвало да остане. Културният човек 12 пъти приблизително си мие ръцете дневно. Отстояние, когато има заплаха от респираторни болести и маските - в градския превоз маските би трябвало да останат. И първото най-важно нещо – който е болен - смърка, киха, кашля или има температура, да си остане у дома, а не да се прави на воин и да прави величия " - сподели пред Българска национална телевизия проф. Кантарджиев.

1/3 от имунизациите се слагат в столицата. Нисък интерес към първите дози на имунизация. Това се дължи на понижаване на риска, яснотата в обществото, че минава много леко. Лятото трябваше да стартира сериозна акция за всички възрастни хора. Те би трябвало да си слагат ваксина, с цел да сме спокойни есента, че няма да имаме натоварване на болничната система, счита проф. Кантарджиев.

Според него бързите проби, които са ни останали да бъдат пренасочени за инспекция на хората идващи от Украйна.

Тестовете за учениците да бъдат ориентирани към обществени мероприятия, където се събират доста хора. С рухването на изключителната конюнктура може би ще спре финансирането на лекарите на първа линия. В началото беше направено доста от Министерство на здравеопазването. Има едно финансиране, има едно нарастване на заплатите общо за всички. На всеки министър бих споделил да понижи несъответствията, тъй като това укрепва здравната система. Маските ще останат. Най-важно е да се отварят прозорците на рейсовете и трамваите, посочи още проф. Тодор Кантарджиев.
ТЕМА преди 9 минути 100 преди 6 часа 547 преди 6 часа 4485
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР