С настъпването на лятото и до края на топлия сезон

...
С настъпването на лятото и до края на топлия сезон
Коментари Харесай

3 лесни начина да се отървете мухите в дома си

С настъпването на лятото и до края на топлия сезон по предписание във всяка къща има по още един дразнител, с изключение на комарите – мухите.

Тези инсекти са извънредно досадни и нахални. Трудно можете да опазите дома си от тях. Понякога оставате с усещането, че могат да минават през стени и стъкла изцяло безпроблемно. Те ще ви разсънват заран, ще ви досаждат вечер, ще кацат на всички места и ще разнасят микроби из къщата.

Мухите са способни да влязат в една стая и да се крият в нея с дни по доста аргументи, а от време на време ви се коства, че е невероятно да се отървете от тях. Но към момента има какво да се направи. Има няколко елементарни метода да освободите къщата или жилището си от досадните и извънредно нездравословни инсекти.

Мухите нормално се блазнят от миризмата на сладки плодове, зеленчуци или развалена храна. Първата ви стъпка би трябвало да бъде, в случай че е допустимо, да поставите храната в ледник или затворен съд. Експертите предлагат потреблението на алено вино, с цел да се отървете от мухите. Достатъчно е просто да оставите чаша с малко количество от аления балсам на дъното и можете да наблюдавате по какъв начин насекомите ще се съберат в нея с течение на времето.

Друг „ асистент “ в битката с мухите е ябълковият оцет. Отворете бутилката с оцет и я оставете на мястото, където се виждат най -много летящи инсекти. Мухите ще се заселят върху капачката, само че няма да могат да се махнат от нея. Досадните инсекти доста  обичат примес от мляко, захар и надробен пипер. Комбинирайте тези съставки и загрейте сместа на котлона. Кутията с тази примес ще притегли огромен брой инсекти, след което можете да им попречите да излязат.

След като сте се отървали от мухите и вероятните източници на появяването им, би трябвало да поддържате къщата си чиста и да се уверите, че целият отпадък е опакован компактно. Обърнете внимание на изискванията за предпазване на храната - те също не би трябвало да бъдат източник на привличане на инсекти. Поставете на прозорците и вратите мрежи, с цел да не могат да влизат мухите, когато си желаят. Тези мрежи ще защищават дома ви от настъпление на комари, които пък ще ви създадат на сито.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР