Окръжната прокуратура във Варна е поискала прекратяване на дейността на

...
Окръжната прокуратура във Варна е поискала прекратяване на дейността на
Коментари Харесай

Окръжната прокуратура във Варна иска прекратяване на дейността на две сдружения

Окръжната прокуратура във Варна е поискала преустановяване на активността на две сдружения,чиято активност е ориентирана против суверенитета, териториалната целокупност и единството на нацията, както и към разпалване на етническа или религиозна омраза.

 

Става дума за съдружие " Българско национално придвижване " Шипка " и съдружие " Български воински съюз " Васил Левски ", ръководени от трима мъже.

Двете организации са употребявали обществените мрежи и електронните уеб сайтове, с цел да доближат до свои съидейници и посредством изявления са успявали да притеглят симпатизанти към концепциите си.

Официалните им цели съгласно устава са развиване и одобряване на духовните полезности, гражданското общество, опазване на здравето, обучение, както и други действия с патриотична устременост.

В хода на инспекцията на активността на сдруженията обаче, която е осъществена от Окръжната прокуратура във Варна, са установени текстове, в които се насажда ненавист на верски и етнически симптом, както и апели за разпра с непознати жители, представители на избрани етноси и религии.

Събрани са също данни за това, че по време на съществуването си, сдружението са организирали самобитни образования за придобиване на избрани бойни умения на свои симпатизанти.

Правени са и проведени визити на границата на България с Турция, чиято цел е била залавянето на незаконни мигранти. Няма данни за реализирани резултати в резултат на тези цивилен патрули.

Освен това шефовете на двете сдружения са поддържали контакти с представители на фракции от Федерална република Германия, с лица, известни с извънредно десните си убеждения.

Очаква се окръжния съд във Варна да насрочи дело с разглеждане на исковите молби на Окръжната прокуратура.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР