С нашумяването на криптовалутите през последните години, мнозина проявяват интерес

...
С нашумяването на криптовалутите през последните години, мнозина проявяват интерес
Коментари Харесай

Крипто портфейли: Защитете вашите дигитални активи

С нашумяването на криптовалутите през последните години, мнозина демонстрират интерес към опциите, които те могат да им дават, като от ден на ден се следи актуалната . В тази публикация ще разгледаме какво са крипто портфейлите, по какъв начин действат и механизмите, които употребяват с цел да защитят вашите цифрови активи.

Какво е Биткойн?

(Bitcoin) е първата и най-известна криптовалута в света. Тя е основана през 2009 година от лице или група хора употребяващи името " Сатоши Накамото " като псевдоним. Биткойн съставлява децентрализирана валутна система, която разрешава на потребителите да правят финансови интервенции и преводи по целия свят. Криптовалутите разрешават това да се случва без да има потребност от медиатори като банки или други платежни оператори.

Криптовалутите се основават на технология, наречена блокчейн, която дава метод за записване на преводи и продан на информация. Състои се от верига блокове, като всеки един от тях съдържа данни за предходния блок. Това обезпечава целокупност, непреклонност и бистрота на потока от данни. Поради тези аргументи блокчейн обезпечава на притежателите на криптовалути безвредна среда, в която да съхраняват своите цифрови активи.


Какво съставляват крипто портфейлите?


Крипто портфейлите са електронни принадлежности, които разрешават на потребителите да съхраняват, изпращат и получават криптовалути като Bitcoin, ли Ethereum и доста други. Те съдържат ключове, посредством които се обезпечава достъп до цифровите валути и подписването преводите.

Кои са другите типове крипто портфейли?

Съществуват няколко разнообразни типа крипто портфейл, наричани " горещи " или " студени ", според от това дали съхраняват данните онлайн или офлайн.

Софтуерни портфейли

Това са стратегии или приложения, които се конфигурират на компютър или мобилно устройство. Те разрешават на потребителите да съхраняват и ръководят своите криптовалути посредством генериране на персонални ключове. Този тип портфейли оферират улеснение и елементарен достъп до цифровите активи, като в същото време изискват внимание към сигурността на устройството, на което са конфигурирани.

Хардуерни портфейли

Хардуерните портфейли съставляват физически устройства, особено проектирани за предпазване на криптовалути. Те оферират по-висока степен на сигурност, като персоналният ключ се съхранява в настрана устройство. Тези портфейли са извънредно предпазени от хакерски офанзиви и компютърни вируси, тъй като обезпечават офлайн предпазване на криптовалутите.

Хартиени портфейли

Това са физически копия на персоналния ключ, които се отпечатват на хартия. Те се смятат за форма на " студено предпазване " на цифрови валути, защото не са свързани с интернет и по този метод са предпазени от хакерски атаки. Те дават спомагателна отбрана, само че също по този начин изискват грижи за физическата си сигурност, с цел да бъдат защитени от щета или загуба.

Как могат крипто портфейлите да защитят вашите цифрови активи?

Съществуват разнообразни механизми за сигурност, които крипто портфейлите употребяват, с цел да пазят активите поверени в тях.

Криптиране на персоналните ключове

Всички крипто портфейли употребяват обществени и персонални ключове. Личният ключ е виновен за подписването на преводите и достъпа до активите. Крипто портфейлите криптират и пазят персоналните ключове на потребителите, което подсигурява, че единствено притежателят му може да получи достъп до криптовалутите.

Защита посредством ключова дума

Много крипто портфейли оферират алтернатива и за ключова дума, която в допълнение пази достъпа до портфейла. Това може да включва основаване на комплицирани пароли, двустепенно уверение или потребление на биометрични данни като отпечатъци или лицево различаване.

Създаване на аварийни копия и възобновяване

Много портфейли също оферират опция за основаване на аварийни копия на персоналните ключове или опция за възобновяване на портфейла при положение на загуба или щета на устройството. Това оказва помощ на потребителите да предпазят своите активи при положение на нежелани обстановки.

Проверка на преводи

Благодарение на обществения и децентрализиран темперамент на блокчейн технологията, крипто портфейлите разрешават на потребителите да ревизират преводите и салдото си детайлно. Това обезпечава бистрота и опция за потребителите да наблюдават и управляват придвижването на своите активи.

Тази информация не съставлява финансов съвет. Инвестирането в криптовалути носи риск от финансови загуби , както при всеки различен тип вложения. Всеки би трябвало самичък да се запознае с рисковете, свързани с тази активност. Извършете лично изследване, имайки поради своите самостоятелни потребности и цели, преди да се ангажирате с криптовалути, защото този пазар е подложен на забележителна волатилност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР