С напредването на възрастта започваме да разбираме, че пълноценният живот

...
С напредването на възрастта започваме да разбираме, че пълноценният живот
Коментари Харесай

8 начина да привлечете щастието и да живеете така, както искате

С напредването на възрастта започваме да разбираме, че пълноценният живот е този, в който сме същински щастливи.

Ако сте се питали най-малко един път в живота си по какъв начин да привлечете щастието, без да сте сигурни от кое място тъкмо да започнете, тези препоръки ще ви дадат отговора.

Приемането е ключът към щастието

Доста е елементарно да загубите визия за щастието си, когато непрестанно се борите против хаоса в живота си. Но знайте, че всички неща, без значение дали са положителни или неприятни, влизат в живота ни с причина. И единствено ние и никого другиго избираме по какъв начин тъкмо да реагираме на всяка обстановка.

Вместо да отблъсквате тези обстановки, когато не ви харесват, пробвайте се да ги приемете и да намерите решения, които ще ви оказват помощ да излезете от тях като победител.

Когато започнете да вървите по течението на личния си живот и се насочите към посоката, която ви е отредена, незабелязано ще откриете, че към този момент се чувствате доста по-щастливи.

Търсете позитивното към вас

Както монетата има две страни, по този начин и дори най-болезнените и сложни обстановки имат своите преимущества. Когато не съумяваме да ги разпознаем и се съсредоточим само върху отрицателния резултат, тъгата и подозрението заливат живота ни.

Следващият път, когато попаднете на нещо мъчително или мъчно в живота си, пробвайте се да оцените обстановката съответно. Представете си, че гледате в профил и че би трябвало да си дадете съвет, от позицията на трето лице. Дори и в най-безнадеждната обстановка постоянно можете да откриете нещо позитивно. По-важният въпрос е не дали то съществува, а дали вие сте подготвени и желаете да го видите. Или предпочитате да поемете по силата на най-малкото противодействие и да потънете в безутешна горест.

Живейте всяка минута, живейте по този начин, като че ли няма да има на следващия ден

Трябва да живеете пълноценно и да получите от живота всичко, което желаете, а не да губите времето си за неща, които не са от голяма важност за вас. Ако имате моменти, в които се чувствате недоволни или непринудено прекарвате време с хора, които не ви вършат щастливи, сменете внезапно посоката.

Помнете, че всяка минута е от голяма важност и че би трябвало да живеете по метода, по който желаете, с цел да можете с ръка на сърцето да кажете, че сте същински щастливи.

Не може да сте щастливи, в случай че не се грижите за себе си

Грижата за самите вас е едно от най-важните условия, които би трябвало да извършите, с цел да останете щастливи и да поддържате цялостното си психологично здраве.

Например, отделете си един ден за това, което най-вече обичате да вършиме, подарете си „ цялостно глезене “ съгласно вашите персонални стандарти. Без значение какво вършиме, тези скъпи мигове ще ви оказват помощ да се концентрирайте върху в действителност значимите неща в живота и да се почувствате по-спокойни.

Няма предписание какъв брой постоянно би трябвало да практикувате „ цялостното глезене “, с цел да се поддържате постоянно в кондиция, здрави и щастливи. Но го правете постоянно, когато почувствате, че имате потребност. Разбира се, не подценявайте и отговорностите си, само че също по този начин не се чувствайте и отговорни, че си давате психическа отмора понякога.

Потърсете завладяващи прекарвания

Заседналият метод на живот е депресиращ и неудовлетворителен. Дори и най-щастливите хора могат да се усещат недоволни, в случай че живеят прекомерно скучно и не си разрешават никакви страсти.

Винаги би трябвало да търсите нови прекарвания, с цел да научите повече за света към вас и да преоткривате себе си, да вземем за пример, в търсене на нови занимания. Най-хубавото на новите прекарвания е, че не е нужно те да са огромни или скъпи, с цел да ви харесат.

Седнете с телефона си или с молив и хартия и запишете някои от нещата, които постоянно сте желали да вършиме.

След като описът е подготвен, поставете си за цел да ги премахвате от листата едно по едно. По този метод, когато след известно време погледнете обратно към това, което сте създали, и ще се почувствате необикновено щастливи и горди от самите себе си.

Поставете си цели

Няма нищо по-добро от това да си поставите цел и да я следвате сполучливо. Без цели животът може да стане доста отегчителен и можете да загубите фокуса върху това, което в действителност има значение за вас. Целите са това, което ви стимулира да живеете всеки ден, като вършиме неща, които ви носят наслада и благополучие.

Изразете признателност към хората, които са значими за вас или просто към Вселената

Наистина е благословия да бъдеш признателен. Чрез благодарността научаваме, че в живота ни постоянно се случва нещо прелестно. Дори и в най-мрачните си дни отново можете да сте признателни за нещо простичко – че сте се наспали добре или че просто сте срещнали усмивката на хубав чужд.

Важно е да започнете да повтаряте това, за което сте признателни, всеки ден. Един известен метод да изразите благодарността е да започнете да си водите дневник и да записвате всекидневно най-малко по три неща, за които сте били признателни денем.

След известно време ще започнете да забелязвате, че възгледите ви за живота са се трансформирали и ще започнете да търсите позитивното, вместо да се фокусирате върху негативното. Това е ужасно лекарство срещу стрес.

Правете добрини

Всички се объркваме от време на време в личния си живот. Но правенето на безплатни добрини ни оказва помощ да хвърлим малко повече светлина върху действителността и да оценим опцията да дадем своя принос за възобновяване на салдото в обществото или в света. Когато имате опция да извършите позитивна смяна в живота на някой различен, щастието безусловно ще пристигна и при вас.

Помощта към другите също по този начин ще ви накара да почувствате, че би трябвало да сте признателни за всичко в живота си, а тази признателност още веднъж ще ви води напред, в устрема ви към персонално благополучие.

Щастието е тук. Макар че може да наподобява неуловимо, истината е, че то е на всички места към вас.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР