С над 90 гласа за Градската конференция на БСП в

...
С над 90 гласа за Градската конференция на БСП в
Коментари Харесай

Както Lupa.bg прогнозира: Корнелия пробва да рути коалицията зад Ваня Григорова

С над 90 гласа " за " Градската конференция на Българска социалистическа партия в София одобри партията да се яви на локалния избор на 29 октомври взаимно с " Левицата! ". Само 3 гласа " въздържали се " получи предлагането за обединението. И както Lupa.bg предвижда преди дни, те бяха самобитен опит на управлението на " Позитано " 20 да осуети съюза. Трите гласа " не ни харесва ", научи наш кореспондент, са на Корнелия Нинова, Георги Свиленски и Крум Дончев.

Оказва се обаче, че при такава настройка де факто самата Корнелия съставлява неодобрена от организацията.

Българска социалистическа партия и Левицата! дружно издигат и поддържат синдикалистката Ваня Григорова за кмет на столицата. Нинова по този начин и не съумя да извади опция на Григорова. Но за сметка на това ще опита да пренареди листата с номинациите за общинския съвет.

Предстои скрито гласоподаване за тази цел. По наша информация Ваня Григорова е предлагането на водача на БСП-София да поведе листата. А Нинова, както и ортодоксалните червени упорствали Таков да е лидер против кандидата на гигакоалицията ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев. С концепцията, в случай че обединението вляво загубела изборите, надлежно и водачът на най-голямата соцорганизация да бъде заменен.

А в това време самата Ваня Григорова получи забележителните 127 гласа " за " от конференцията. Така тя е към този момент наложеният претендент за кмет на левицата.

Очаквайте още детайлности!



 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР