С началото на второто тримесечие на 2021 г. анализаторите на

...
С началото на второто тримесечие на 2021 г. анализаторите на
Коментари Харесай

Кои ще са най-успешните акции на американската борса през второто тримесечие

С началото на второто тримесечие на 2021 година анализаторите на Уол Стрийт премислят своите капиталови тактики. В Съединени американски щати имунизационната акция тече доста сполучливо, като новият президент Джо Байдън удържа на думата си да обезпечи 100 млн. ваксини за първите 100 дни на власт. В  момента в Съединени американски щати са сложени по 53 ваксини на 100 поданици население, което дава оптимизъм за бързо възобновяване на стопанската система. В същото време обаче анализаторите са обезпокоени от навлизането на  нови варианти COVID-19.

На базата на тези условия анализаторите от TipRanks вършат следните наблюдения:

The Chefs Warehouse – е дистрибутор на храни и артикули за заведения за хранене. С очакване скоро противоепидемичните ограничения в Съединени американски щати да отпаднат, компанията, която мина през пъкъла на 2020 година и оцеля, е в доста добра позиция внезапно да усили приходите си. Нейната акция нараства от август 2020 година насам, когато беше 11,50 $, до 32 $ сега, само че анализаторите считат, че пред компанията  има доста капацитет за развиване.

Tesla – на 4 април компанията за електрически коли разгласи позитивните си резултати от представянето си през първото тримесечие. Фирмата достави 184 хиляди автомобила, повече от предстоящите 172 хиляди, като изключително въздействие имат все по-големите поръчки в Китай. На базата на тези данни компанията за оценка на активи Oppenheimer, която проучва представянето на 550 сдружения, счита, че акцията на Tesla може да доближи 1036 $. Цената на компанията сега е в промяна, откакто от началото на февруари се намали от 870 $ на 677 $.

Azure Power Global – един от най-големите разработчици на паркове от слънчеви панели в Индия. Анализът обръща внимание на две неща – първо цената на акцията се намали доста през последните 2  месеца – от исторически пик 48 $ през януари до 27 $ сега. Второ упованията са потреблението на електрическа енергия в Индия да се увеличи с 145% до 2040 година „ Страната възнамерява да бъдат построени 450 000 мегавата неводни възобновими енергийни източници до 2030 година, в това число 300 000 мегавата слънчеви паркове, което е голям капацитет за развиване за Azure Power “, се споделя в разбора. Очаква се компанията през април да подписа контракт с държавната корпорация за слънчева сила SECI, която да докара до растеж на приходите от 102% към 2026 година

New Relic – компанията създава програмен продукт за облачни технологии  и неотдавна разгласи проект за реструктуриране, който да трансформира разноските й към модел, насочен на база потреблението. Дружеството възнамерява да опрости процеса на продажби и внедряването от страна на клиентите, тъй че да може да редуцира  част от личния състав си. Компанията също изпита известна промяна в цената на акцията си от пик 80 $ през февруари до 65 $ сега.

Everbridge – компанията, която продава програмен продукт за ръководство на събития, неотдавна разгласи, че придобива XMatters, която дава платформа за разработчици и обслужва 2,7 млн. потребителя на ден. Това ще й разреши да усъвършенства услугите си и да редуцира времето, належащо за реализиране на цифрови трансформации на клиентите си. Цената на акцията й също е в промяна от 166 $ в края на февруари до 127 $ сега.

Материалът е с осведомителен темперамент и не следва  да се употребява като рекомендация за взимане на капиталово решение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР