С началото на летния сезон започват дългите пътувания с автомобил.

...
С началото на летния сезон започват дългите пътувания с автомобил.
Коментари Харесай

Как да поддържаме автомобил за дълго пътуване през лятото?

С началото на летния сезон стартират дългите пътувания с автомобил. За да няма проблеми на пътя, колата би трябвало да е добре готова.

В сервиза на Георги Стоянов в Благоевград през лятото най-често влизат за ремонт коли с прегрели мотори. Заради високите температури и дългото очакване в тапи, в случай че автомобилът не е квалифициран, скъпият ремонт е неминуем.

" Много постоянно се случва да се скъса ремък, да прегрее антифриза и в случай че водачът не е обърнал внимание, това води до невключване перка и прегряване на автомобила ", сподели Георги Стоянов, автомеханик.

С тръгването на дълъг път през летните месеци, най-важното за автомобила си остава работещата перка, за охлаждащата система на автомобила.

" Много значимо е да знаят водачите, когато са в запушване и виждат, че температурата се повишава, перката би трябвало независимо да се включи, само че когато това не се случва, може да се натисне копчето „ Апелативен съд ", което автоматизирано охлажда цялата кола ", съобщи Георги Стоянов, автомеханик.

" Ако прегрее автомобилът би трябвало да се спре, да се ревизира течността, която охлажда мотора и вероятно дали няма някакви спуквания по тръбите ", сподели Крум Ангелов, водач.

- Ако загрее автомобилът, би трябвало незабавно да се угаси, с цел да се предотврати прегряване,

Случвало ли ви се е на вас?

- Да, и неприятно, след това би трябвало да се кара на занаятчия ", сподели Димитър Войнов, водач.

Съветите на автомобилните инструктори към младите водачи, одеве получили удостоверение за ръководство на транспортно средство, са да не подхващат пътувания по дълги и непознати направления.

" Тъй като шофьорските курсове са прекомерно малко като време, те са едвам 31 часа, по тази причина бих предложил най-малко половин година стаж… не приказвам половин година като време единствено да ги имат, а откакто към този момент са го получили и половин година да са почнали и да карат всеки ден ", сподели Георги Бързаков, авто инструктор.

Ако въпреки всичко младите водачи подхващат сходно пътешестване, те би трябвало да вършат по-дълги почивки за отдих или да имат втори водач до себе си, с който да се редуват, поучават още експертите.

Автор: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР