С началото на имунизацията срещу COVID-19 този сезон, на много

...
С началото на имунизацията срещу COVID-19 този сезон, на много
Коментари Харесай

Страх и паника! Народът пощуря: Вият се опашки за новата ваксина срещу К-19, записват се и в списъци

С началото на имунизацията против COVID-19 този сезон, на доста места в страната се образуват опашки, а някъде даже има и авансово записване. Желаещи да се имунизират против новия вариант на ковид има и в Благоевградско.
Ваксинирането е гратис и се прави в делнични дни в имунизационния кабинет на РЗИ – Благоевград. Всички общопрактикуващи лекари, които желаят да ваксинират, също могат да имунизират пациентите от своята пациентска листа.
„ Винаги, за имунизациите съм, ще го направя “, споделя локалният гражданин Борис.
„ Ако нарасне рискът, и забележим че наближава нещо сходно на пандемия, да. Предполагам, обикновено е, допускам, че е безвредно “, счита Мария Узунова
От РЗИ регистрират, че все още броя на инфектираните с КОВИД-19 не е стеснителен, а грип в региона още не е регистриран.
„ Сезонен грип при нас към момента няма изолиран, само че имаме много пациенти с остри респираторни болести “, заяви доктор Веселка Мончева, шеф на дирекция „ Надзор на заразните заболявания “ в РЗИ Благоевград.
„ Всяка година има грипове. Тази година споделят ковида се завръща под некакъв различен вид и по тази причина постоянно ги върша тези неща, и срещу грип, и срещу коронавирус “, сподели Владимир Гърчев пред Българска национална телевизия.
Следващата седмица имунизациите в РЗИ- Благоевград не престават, като ще се правят всеки работен ден, без понеделник.
„ Не връщаме искащите. Докогато има, те се ваксинират “, изясни доктор Веселка Мончева.
Ваксината против коронавирус може да се слага в три медицински центъра в градовете Петрич, Гоце Делчев и Банско.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР