С наближаването на Великденските празници започват да се появяват характерни

...
С наближаването на Великденските празници започват да се появяват характерни
Коментари Харесай

Великденските стоки – с отстъпки от първия ден! Дали?

С наближаването на Великденските празници стартират да се появяват присъщи за тези дни произведения – козунаци, авансово боядисани яйца, тематични шоколадови фигурки. Макар да се оферират за първи път тази година, етикетите им към този момент са цветни, с отстъпки приблизително от 15-20%.

Съвсем резонно можем да се запитаме дали тези понижения са действителни или фиктивни, предизвестяват от онлайн платформата " Ние, потребителите “.

" Ключовата дума при извършването на покупки за празниците е " промоции “. Въпросът обаче е дали стоката въобще в миналото е била продавана прочут интервал от време на постоянна цена или е пусната за първи път и търговецът е решил да сложи една остаряла цена, която в никакъв случай не е била прилагана в неговия обект, да уточни прелъстителен % понижение и новата цена, която може да се окаже, че не е чак толкоз преференциална при параленост с налични оферти на други места “, разяснява пред БНР създателят на плана Габриела Руменова.

Експертът означи, че в международен мащаб промоциите са един от инструментите на експертите по интегрирани маркетингови връзки за въвеждане и одобряване на нова марка, артикул, услуга. " Идеята е хората за бъдат осведомени, привлечени и подтикнати да закупят продукта с преимущество пред останалите. За задачата се включва и този способ – " промоции “, изясни тя, като акцентира, че в България терминът се ползва в по-широк смисъл. " В резултат на дългогодишни търговски практики, за потребителите у нас той значи понижение, а в потребителското законодателство дава отговор на описанието на " способите за продажба “. Именно по тази причина ние считаме, че и при тези акции за отстъпки би трябвало да се съблюдават всички законови условия, които важат при акциите за понижения. Когато на този принцип се оферират артикули и те са хранителни и бързо развалящи се, преди този момент би трябвало да са продавани на постоянна цена най-малко 7 дни “, уточни Руменова.

Дали са същински пониженията би трябвало да може да откри Комисията за отбрана на потребителите, като изиска документи - по кое време стоката е пусната за продажба, на какви цени и по какъв начин са се движели тези цени във времето. Потребителите обаче също е потребно да вършат своите изследвания, тъй като даже понижението да е действително, няма гаранция, че това е най-ниската цена на пазара сега за тази стока, акцентира тя. И добави, че даже след понижението, крайната цена може да е по-висока от тази, която ни предлага различен търговец в различен обект за същото нещо.

" Подобни артикули са с известна " добавена стойност “ от прочувствена позиция, тъй като са предопределени да донесат наслада, изключително на по-малките. Въпреки това, да не се поддаваме на този маркетингов трик и да разгледаме дали тези същите или различни на тях произведения не се оферират на други места при по-изгодни условия. Също по този начин – при избора ни да не бъде единствен аршин оповестеното известие за понижение “, предложи още Руменова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР