С наближаването на топлите дни отново става актуален въпросът с

...
С наближаването на топлите дни отново става актуален въпросът с
Коментари Харесай

Костадин Зашев: Мит е, че кардиото гори най-много калории

С наближаването на топлите дни още веднъж става настоящ въпросът с фигурата и надлежно с тренировките. От през днешния ден отварят порти и фитнес залите и плувните басейни. Кой обаче е най-хубавият вид за намаляване, разказва Костадин Зашев от Strong by Sience.

“Кардио се свързва по-често с интензивности, при които има по-засилена сърдечна активност. Обикновено тренировката с тежести също може и е тип кардио, само че не е толкоз интензивна и не ни напряга толкоз, че да ни вкарва в по-високи сърдечни честоти и по тази причина тиането, карането на колело е възприема повече като кардио интензивности ”, изясни Костадин Зашев от Strong by Sience.

Според него при всички състояние е належащо да бъде направена предварителна подготовка и честа неточност при хората е, че влизат в залата и стартират да вършат доста извършения, в случай, че преди този момент не са правили нищо и това води до травми. 

Правилният метод е да се стартира по-леко и  последователно да усилват натоварването. “Може да стартират с по-ниска активност и по-малка дълготрайност и последователно да усилват. Всичко е самостоятелно и няма една формула, която всички би трябвало да следват ”, споделя той.

По думите му един от огромните легенди е, че кардиото гори най-вече калории. Истината е, че горенето на калории зависи главно от работата, която правим. Така да вземем за пример една подготовка с тежести може да е доста по-горяща калории в сравнение с 20-30 мин. на пътеката.

Чуйте повече в диалога на Елмира Джома и Константин Лавсов в звуковия файл .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР