С наближаването на пролетта наближава и едно от най-дългоочакваните събития

...
С наближаването на пролетта наближава и едно от най-дългоочакваните събития
Коментари Харесай

Българинът, който ще участва в коронацията на Чарлз

С наближаването на пролетта наближава и едно от най-дългоочакваните събития във Англия, а и по света - коронацията на крал Чарлз. Събитията, свързани с нея, ще продължат три дни, само че несъмнено най-тържествената част ще бъди същинската гала в Уестминстърското абатство.
 Крал Чарлз, Лайнъл Ричи и това ли е огромната звезда, която ще пее на концерта по случай коронацията
Това ли е изненадата в коронацията на крал Чарлз

Предстои да забележим

А към този момент и в България имаме причина да се вълнуваме от нея, тъй като концертмайстор на особено образувания оркестър за събитието ще бъде Васко Василев. Българският цигулар ще е на чело на Coronation Orchestra, който ще събере някои от най-успешните типичен реализатори в света.

" За мен е огромна привилегия и чест да получа тази покана, и да съм част от историческото събитие. Кралят от години поддържа музикантите в Обединеното кралство и в частност в Кралската опера, тъй че одобрявам този ангажимент с огромна отговорност, доста неспокойствие и наяве наслаждение ", разяснява Василев пред " Площад Славейков ".

Антонио Папано ще бъде диригент, музикален шеф на Кралската опера. Пълната стратегия на концерта към момента не е ясна, само че се знае, че Чарлз персонално е избрал творбите, включени в него. Ще има 12 нови композиции, една от които е на Андрю Лойд Уебър, а в чест на гръцкия генезис на принц Филип - починалият татко на Чарлз, ще звучи и гръцка православна музика.

Припомняме, че коронацията на крал Чарлз и кралицата-консорт Камила ще се състои на 6 май в Уестминстърското абатство в Лондон. По-късно същия месец Васко Василев идва за турне в България, като ще изнесе концерти в 14 града.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР