С наближаването на пролетта идва най-подходящият момент да разкрасим пространствата

...
С наближаването на пролетта идва най-подходящият момент да разкрасим пространствата
Коментари Харесай

Да разкрасим през пролетта междублоковите пространства

С наближаването на пролетта идва най-подходящият миг да разкрасим пространствата към блоковете. Казват, че една птичка пролет не прави. Почти постоянно това е правилно. Но е също толкоз правилно, че „ концепцията на тази една птичка ” може да въодушеви цяло „ ято ” за положителни каузи. Затова не губете време, а споделете още в този момент със своите съседи, това свежо предпролетно скимване, което ние ви предлагаме.

За задачата ще са ви нужни: забавен креативен план, доста възторг, няколко съидейници, съществени градинарски принадлежности и семена за посев.

Цветята и другите растения.

Можете да засеете най-различни цветя, култивиран растения и шубраци. Въображението разрешава да ги оформите в разнородни лехи, форми и фигури. Информирайте се кои растения са подобаващи за садене навън и какви условия изискват - сянка или слънце. За наша наслада и облекчение, множеството типове култивиран цветя, са много непретенциозни, а в това време, толкоз красиви и колоритни. На пакетчетата със семена е разказано по какъв начин да се засеят, в кой месец от годината, през какво разстояние и по кое време следва да поникнат. С въпросните семена можете да се сдобиете от доста места, има ги даже и в супермаркетите.

Ако желаете нещо по-внушително - по-големи шубраци или дръвчета е добра концепция да посетите някой разсадник или огромен магазин за култивиран растения. Оттам можете да си закупите подготвени за разсаждане шубраци, декоративни дръвчета и доста други забавни аксесоари. Разбира се, когато става въпрос за декоративни шубраци, е добре, те да се подрязват и обгрижват, в следствие.



Може да обособим с растения разнообразни пространства

Оттам нататък, оставете нещата във вълшебните ръце на Природата. Пролетните дъждове, нежните слънчеви лъчи, свежият въздух и игривият ветрец, птичките и пчеличките, ще свършат по-голямата част от работата. Освен това, биоорганизмите, които живеят в почвата, я обогатяват. Червеите, да вземем за пример, я разрохкват и по този начин повече О2 доближава до нея, водата прониква в дълбочина и това обезпечава добър дренаж на почвените пластове. Нещо, което, отглеждайки растения у дома, сами би трябвало да осигурим.

Зеленчукова градина - за какво не?

Ако околоблоковото ви пространство е обезопасено и сте в спокоен, спокоен регион, лишен от несъразмерното градско замърсяване, което оферират шумните и прашни улици, напълно умерено можете да засеете и някои съществени зеленчукови типове – пиперки, домати, краставички, салатки, тиквички, патладжан, а за какво не и картофи. В интерес на истината, виждала съм на не едно и две места, тъкмо такива градини пред или зад блока. Там, обаче хората се познават от години, добросъвестни са, почитат се и си имат доверие.

В случай, че решите да извършите зеленчукови лехи, за тях се изискват повече грижи – торене, прекопаване, поливане, напръскване против вредители и така нататък Много хора влагат в лози и овошки и вършат домашна ракия и вино. Във времена, когато в никакъв случай не можем да сме сигурни какво слагаме на трапезата - да отгледаме храната си, въпреки и " пред блока " не е толкоз неприятна концепция.

Кът за отмора и развлечение

А, в това време, за какво не измайсторите и арт пейки и масички, в случай че пространството го разрешава. Може да употребявате ненужни гуми, дървен материал, каменни блокчета или остарели палети. От стъклени буркани, пък, може да си извършите винтидж свещници за на открито.



Така ще създадете една неповторима, сантиментална и стилна конюнктура, а за какво не и да вдъхновите инцидентни минувачи да последват образеца ви и да почерпят хрумвания от вашите екстериорни решения. През топлите дни и нощи, ще има къде да присядате на сладки диалози по комшийски, да гледате по какъв начин децата ви си играят, да биете някой на партия шах, карти или табла, или просто да релаксирате, слушайки вълшебните птичи песни и летните „ концерти ” на щурчетата, вдъхвайки свежия пъстър мирис на личния ви предпролетен труд.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР