С наближаването на изборите за пореден път ставаме свидетели как

...
С наближаването на изборите за пореден път ставаме свидетели как
Коментари Харесай

Арогантност: Травестите плашат със съд

С наближаването на изборите за следващ път ставаме очевидци по какъв начин политици употребяват ЛГБТИ общността като изкупителна жертва на популистки провокации и клюки посредством поощряване на боязън и ненавист. The Steps не за първи път става обект на провокации с политическа мотивация. Броени дни преди изборите сме очевидци на нова координирана клеветническа акция във връзка самодейността ни Drag Bingo.

Това се споделя в публикувана късно довечера позиция на уредниците на събитието, за което по-рано стана известно, че е финансирано от Национален фонд “Култура ” с.

“Драг изкуството съставлява значима част от историята и културата на ЛГБТ общността като артистично средство за себеизразяване и митинг против наложените публични стандарти. За нас е горделивост да честваме хубостта и разнообразието на мил изкуството ”, се споделя още в сълзливото известие. Организаторите изясняват, че огромният интерес от разнообразна аудитория към всяко тяхно мил събитие показва каква значима част от актуалната просвета е драгът (преобличането на мъже като дами - б.р.). Те благодарят на Национален фонд “Култура ” за поддръжката и доверието към плана, (оказва се, че събитието Drag Bingo е единствено дребна част от него), защото финансирането на такива начинания е освен

основно средство за овластяване и противопоставяне против дискриминирането, само че и новаторски способ за културно обогатяване и включване на разнообразни публики.

“Ще продължим да изпълняваме утвърждения от НФК план, спазвайки всички условия на фонда; сходни провокации не са ни разколебавали, няма да съумеят и в бъдеще ”, дават обещание уредниците на травеститското шоу.

Накрая те изрично “осъждат всевъзможни опити за провокации и изтегляне на предизборни политически дивиденти, ориентирани към ЛГБТ общността и си резервираме правото да предприемем правни ограничения против сходни клюки ”.

По-рано през днешния ден от  с цел да бъдат изяснени събитията и целесъобразността на финансиране на плана с присъстващ хазартен детайл „ Дългосрочна стратегия за напредък на The Steps – новаторско мултифункционално културно обществено дружество “, който е бил финансиран от Национален фонд просвета през 2022 година по програмата „ Възстановяване и развиване на частни културни организации “ в категорията „ Културно предприемачество “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР