С наближаването на есента, времето на настинките и грипа, отново

...
С наближаването на есента, времето на настинките и грипа, отново
Коментари Харесай

Хранителни навици, които нарушават имунитета

С наближаването на есента, времето на настинките и грипа, още веднъж поражда въпросът за подсилване на имунната система. За мнозина към този момент стана приоритет да мият ръцете си постоянно и да стоят надалеч от претъпканите публични места, с цел да избегнат заразяване. Друг метод за отбрана на имунната система е да измененията питателните си привички. Лекарите са показали най-честите неточности, които могат да подкопаят имунната система и да разрушат към този момент построената бариера.

1.       Твърде доста алкохол и захар

Прекомерната консумация на захар и елементарни въглехидрати може да понижи естествената функционалност на имунните кафези и да отслаби доста имунната система, споделят диетолози. Важно е също да се сведе до най-малко потреблението на алкохол, защото навикът може да потисне имунната система и да докара до по-сериозни признаци по време на заболяване, настояват лекарите. Да не приказваме какъв брой нездравословен е алкохола за черния дроб и сърцето.

2.       Вредни закуски

Въпреки че потреблението на чипс или бисквити е улеснение и наслаждение за устата, мощно модифицираните храни са с високо наличие на натрий, наситени мазнини и захар, а това към този момент не е добре. Всички тези съставни елементи могат да предизвикат развиването на сърдечно-съдови и бъбречни болести, което ще докара до хронично инфектиране и ще подкопае имунната система, предизвестява диетологът Леонила Кампос.

3.       Бързи храни и липса на калории

Бързите храни също са с високо наличие на нездравословни наситени мазнини, чиято честа консумация може да аргументи инфектиране в органите. Не единствено използването на неправилните храни, само че и неналичието на калории може да има съществени последствия за имунната система. Диетологът и представител на Академията по хранене и диетология Роксана Ехсани изясни, че хората, които съзнателно лимитират приема на храна, са по-податливи на инфекции. Когато не даваме на организма задоволително хранителни субстанции всеки ден, ние отслабваме имунната си система, твърди диетологът.

Отслабването на имунната система през есента ника не е целесъобразна. Това е още по-недопустимо през днешния ден, във време на пандемия, когато всички се стремим да сме оптимално готови да се противопоставим на вируса. Диетолозите предлагат да се придържаме основно към консумацитяа на качествени хрантелни артикули, пресни плодове и зеленчуци. Това ще ускори имунитета ни и ще ни разреши да се насладим на хубостта на сезона.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР